07.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд – Благоевград

На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова посрещна съдиите, спечелили конкурса за първоначално назначаване в Административен съд – Благоевград. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров положиха клетва и подписаха клетвен лист пред съдиите от Административен съд – Благоевград.

Поздравявам ви с успеха, който сте постигнали във вашето кариерно развитие! Добре дошли в съдебната власт! Вие имате привилегията да сте част от колектива на Административен съд – Благоевград. Посрещам ви в сплотен колектив и ви приветствам в атмосфера на колегиалност и подкрепа, с усърдни и отговорни служители в администрацията. Пожелавам ви да продължите професионалния си път с воля и енергия, с мъдрост и отговорност, за да затвърдим заедно постигнатите отлични резултати в дейността на съда. Вярвам, че с общи усилия ще отстояваме справедливостта, правовия ред и върховенството на закона“, приветства ги председателят на съда Мария Тодорова.  

Новите магистрати в Административен съд – Благоевград са с дългогодишен професионален опит като юристи. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на съдия Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил съдебен помощник. 12 години стаж като съдебен помощник във ВАС има до момента и съдия Георги Иванов, който до назначаването му в Административен съд – Благоевград е работил и като юридически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Новите съдии са назначени на незаети щатни длъжности в изпълнение на Решение по Протокол № 42/23.11.2021г., т.6.25.4. на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На 15.02.2022г., на официална церемония във Върховния административен съд те встъпват в длъжност.

Related posts

Японски вишни с декоративно осветление заменят болни и опасни иглолистни дървета по ул. „Иван Михайлов“ в Благоевград

Дани Тренчева

Кметът Ил. Стоянов иска поемане на дълг от ФЛАГ за над 9 млн. лв. за изграждане на анаеробна инсталация

admin

16 отбора ще вземат участие в тазгодишното издание на коледния футболен турнир в памет на Иван Янчев

Дани Тренчева

Дядо Коледа бе посрещнат празнично във филиал Полето на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

admin

Бизнес, НПО-та, културни институции и администрация обединиха сили за изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО)

Дани Тренчева

Leave a Comment