02.05.2024
Без категория

Шест руски военни кораба влязоха в Черно море за учения

Шест руски големи десантни кораба от Балтийския и Северния флот започнаха да преминават от Средиземно море към Черно море, където ще участват в учения, предаде агенция Интерфакс, като се позова на министерството на отбраната на Русия.  „Група големи десантни кораби от руския флот започнаха да преминават през Босфора и Дарданелите. Корабите извършват планиран преход от Средиземно към Черно море, където ще участват във военноморски учения“, се казва в съобщението.

„Екипажите на корабите „Корольов“, „Минск“ и „Калининград“ в момента се намират в Дарданелите. Десантните кораби „Пьотр Моргунов“, „Георгий Победоносец“ и „Оленегорский горняк“ ще преминат през черноморските проливи през следващите 24 часа“, се уточнява в текста.
Вчера пресслужбата на руския Северен флот съобщи, че група бойни кораби, състояща се от ракетния крайцер „Маршал Устинов“, фрегатата „Адмирал Касатонов“ и големия противолодъчен кораб (вид ескадрен миноносец или разрушител) „Вицеадмирал Кулаков“, е навлязла в Средиземно море, преминавайки през Гибралтарския проток. В началото на февруари група кораби от руския Тихоокеански флот, начело с флагмана ракетния крайцер „Варяг“, навлезе в Средиземно море, през Суецкия канал. Групата включва големия противолодъчен кораб „Адмирал Трибуц“ и големия морски танкер „Борис Бутома“.

На 20 януари руското министерство на отбраната обяви началото на поредица от военноморски маневри с участието над 140 кораби и плавателни съдове и над 10 000 военнослужещи. Ученията под общото ръководство на командващия руските военноморски сили Николай Евменов ще обхванат акваторията на моретата, прилежащи към руската територия, както и важни от оперативна гледна точка райони на Световния океан.

Източник: БТА

Related posts

Прогноза за времето

admin

ПСС: Добри са условията за туризъм в планините днес

admin

Утре движението в тунел „Мало Бучино“ на АМ „Струма“ ще е в една лента

Дани Тренчева

Премиерът уволни шефа на БАБХ

admin

Почитаме Св. свещеномъченици Ермолай, Ермип и Ермократ Никомидийски

admin

Диана Димитрова с позиция до медиите

admin

Leave a Comment