04.05.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Малките коледарчета от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ с възпитатели Кристина Стоилкова и Гроздан Докузов орисаха за здраве и берекет община Симитли. Прага на общинска администрация прекрачиха с песента „Стани Нине, господине“.

Заедно с децата и техните възпитатели в община Симитли дойде директорът на Детска градина „Радост“ Виктория Янчева, която поздрави кмета Апостолов и служителите на общината по повод предстоящите коледно – новогодишни празници.

Пременени в традиционни народни носии, децата поздравиха кмета – Апостол Апостолов, заместник – кмет Евгения Георгиева, председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и служителите в администрацията.

По стар обичай, малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане и пожелания за успешна 2022 година.

„Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате. Ще ви чакаме и догодина!“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството – кмета Апостол Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай, кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. В детската градина бяха приготвили специална постна питка с паричка, която се падна Ангел Петров.

Related posts

Отстраниха шест от общо седем кандидати за строежа на моста при с. Покровник

admin

КПКОНПИ глоби общински съветник от Сандански

admin

„Левски“ (Крупник) излиза за победа срещу ФК „Спортист“ (Падеш)

Дани Тренчева

Медицински специалисти от детски и учебни заведения в Благоевград се обучават за работа с деца с диабет

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов ориса „Бебе 2022” на Симитли – Людмил

Дани Тренчева

Фондация „Америка за България“ дарява близо 2 млн.щ.д. за стипендии и дейности за развитие на Американския университет

Дани Тренчева

Leave a Comment