07.05.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места във връзка с щетите, нанесени от поройните дъждове

Кметът на Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места в общината. Поводът бе да се обсъди актуалната ситуация, след поройните дъждове на 11 и 12 декември.

По време на нея стана ясно, че почти всички населени места в общината са засегнати от водното бедствие. Най – усложнена е ситуацията в село Крупник. Там са констатирани множество компрометирани участъци по водопровода, поради което населеното място ще остане без вода поне още седмица.

Благодарение на областния управител на Благоевград Николай Шушков и със съдействието на Бригадно командване – Благоевград за нуждите на населението в село Крупник ще бъдат осигурени две водоноски, както и една за социалния център в село Железница.

Вече се работи активно по отстраняване на всички щети, възникнали след дъждовете. Ангажирана е цялата налична техника. Тепърва предстои да стане ясно каква е финансовата стойност на нанесените щети.

Обявеното бедствено положение в община Симитли остава в сила до отстраняване на възникналите проблеми!

Related posts

ВИЖТЕ как може да станете съдебен заседател в Окръжен съд – Благоевград

Дани Тренчева

Пример за социална община! Симитли разкрива още услуги за хора в риск

admin

Здравни инспектори в Благоевград на протест, искат повече пари

admin

С празнична атмосфера и топлота посрещнаха втората група потребители на центровете за настаняване от семеен тип в селата Полена и Брежани

Дани Тренчева

Феновете на орлетата полудяха след резила срещу аматьорите от Етрополе! К. Капчин: Покъртително слаб „Пирин“, виновниците да се измитат начаса!

admin

„Падна“ дълга за почти 18 милиона лева за парка в Благоевград

admin

Leave a Comment