01.05.2024
112 Благоевград Пулсът на Югозапада

Областният управител на Благоевград Николай Шушков свика спешна работна среща заради поройните дъждове, община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев

Вчера следобед областният управител на Благоевград Николай Шушков проведе работна среща с кметовете на общините Благоевград, Гърмен, Кресна и Симитли, заради обилните валежи от дъжд и нанесените щети, които станаха причина четирите общини да обявят бедствено положение.

Община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев, тъй като кметът Апостол Апостолов имаше спешен ангажимент в София, а срещата бе свикана извънредно. Мишев запозна областния управител и представителите на различните институции с актуалната обстановка в общината, след валежите.

На брифинг пред медиите областния управител Шушков обобщи, че ситуацията в целия Благоевградски регион е тежка, но не е критична. Водите започват да се оттеглят. Бедстващи хора няма, няма откъснати населени места, няма и хора, които да се нуждаят от помощ.

„Зам.-кметът на община Симитли Юлиан Мишев подробно ни запозна със ситуацията там. Аз снощи също бях там. В община Симитли най-сериозен е проблемът с водоснабдяването в село Крупник. В село Черниче екипите на ВиК работят и дават уверение, че до утре сутрин аварията ще бъде отстранена. Пътят за Сушица е компрометиран с доста свлачища. Ангажирани са органите на Югозападно държавно предприятие, които утре ще изпратят по-тежка техника за отстраняването на свлачищата“, допълни Шушков.

Възстановяването от щетите в Благоевградска област ще бъде на два етапа – първо, аварийно, а след това ще се подготвят проекти до Междуведомствената комисия, уточни областният управител.

Related posts

Децата от Детска градина „Радост“ със сръчни ръчички и очи, изпълнени с щастие, сътвориха чудесни коледни писма

Дани Тренчева

Полицай от Свиленград отказа подкуп от пиян турски тираджия

admin

Дядо Коледа зарадва децата от филиал „Мечо Пух“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Kриминалисти от ОДМВР – Кюстендил иззеха голямо количество канабис и боеприпаси от имота на 56-годишен местен жител

Дани Тренчева

Мъж опита да удуши жена си

admin

След жалба на областния управител ВАС намали такса битови отпадъци в Община Благоевград

admin

Leave a Comment