02.05.2024
България

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

От „Възраждане” ще поискат референдум за зеления сертификат. Това обяви в студиото на „Здравей, България“ лидерът на партията Костадин Костадинов. 

„До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС да решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат”, поясни той.

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му документът е противоконституционен и дискриминационен.

„Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че сертификатът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа”, каза още лидерът на „Възраждане”.

„Парламентът е на българския народ и никой няма право да въвежда ограничения. Утре някой ще реши, че трябва да влизат само хора, които са угодни на мнозинството. Това е скрита форма на държавен преврат. Ако трябва, ще сезираме и Конституционния съд. Това е фашизъм, брутална диктатура! Искаме нормален живот”, категоричен бе Костадинов.

Related posts

Криминално проявен захапа за крака полицай

admin

Недекларирани 210 000 евро откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Дани Тренчева

Премиерът назначи нов заместник-министър на енергетиката

Дани Тренчева

Кирил Петков: Ако нямаме 22 закона, приети до края на годината, губим 20 милиарда лева

admin

По 120 лв. допълнително ще получат пенсионерите и този месец

Дани Тренчева

Откриха труп на мъж в мазе

admin

Leave a Comment