10.05.2024
България Темида

Прокуратурата в Стара Загора ще повдигне нови обвинения срещу Георги Георгиев за нападението над Дебора

Районната прокуратура в Стара Загора ще повдигне нови обвинения срещу Георги Георгиев, обвинен за нападение на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. След анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, допълнителeн разпит на пострадалата, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Георгиев.

Новите квалификации са за извършени три престъпления. Първото е за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата й и употребил сила – удар с юмрук. В същия ден с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Михайлова двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство спрямо Михайлова.

БТА припомня, че инцидентът е станал в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав е счел, че според събраните доказателства по делото престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна, предава БТА.

 

Related posts

25 пияни и 13 дрогирани шофьори са заловени за 24 часа при акция на МВР

admin

Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

Дани Тренчева

Почитаме Св. 40 мчци Севастийски. Св. мчк Исихий Доростолски

Дани Тренчева

ГЕРБ иска отмяна на мораториума

Дани Тренчева

Над 753 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2022 г.

Дани Тренчева

Над 34 000 лв. събра кампанията „За децата на героите в бяло“

Дани Тренчева

Leave a Comment