21.05.2024
Без категория България

РЗИ извършва проверка за пушенето на пура на Гешев на заседание на ВСС

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) извършва проверка за пушенето на пура на главния прокурор Иван Гешев по време на онлайн заседание на Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от писмо на РЗИ, предава БТВ.

Проверката е следствие на телевизионен репортаж, на който се вижда как Гешев пали пура и вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата.

“Във връзка с извършване на проверка за констатиране на нарушение по реда на чл. 56 от Закона за здравето, ДВ. Бр. 70/2004г., изм. и доп.  ДВ. 8/2023г., моля да ни предоставите извадка от bTV Новините – Централна емисия, излъчена на 18 май 2023 г., касаещ въпроса, свързан с дейността на Висшия съдебен съвет”, съобщават от РЗИ в писмото си.

Според чл. 56 от Закона за здравето се забранява тютюнопушенето в закритите обществени места – в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата.

Related posts

ВКП с информация по списъка на Николай Бареков, касаещ 24 лица

admin

Гешев разпореди проверка на маркировката и сигнализацията по магистралите

Дани Тренчева

Откриха контрабандни оръжия  и боеприпаси на ГКПП „Лесово“

admin

Смърт след полицейско задържане разследват в Стара Загора

admin

Деца ще помагат на деца в дарителска кампания на МОН за Украйна

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

Leave a Comment