07.05.2024
Благоевград България Пулсът на Югозапада

Спецоперация в четири области на страната

Приключи спецоперация за противодействие на данъчните измами в четири области на страната, съобщиха от МВР. Проверени са общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора.

Действията на МВР, съвместно с Националната агенция за приходите и Агенцията по безопасност на храните започнаха на 16 март. При акцията е извършена проверка на 103 души и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и девет предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Органите на реда са установили и два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци. Предприети са стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в тях количества, пристъпено е и към запечатването на пет обекта.

БТА припомня, че освен тази операция, в последните две седмици от МВР провеждат активни действия в различни райони на страната по линия на противодействие на битовата престъпност, безопасността на пътя и нарушения, свързани с изборното законодателство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Районен съд Благоевград остава без председател

admin

73 млн. лв. осигурява правителството за безплатен градски транспорт за децата

admin

Последен ден за подаване на заявления за подпомагане на лозарите

admin

Времето ни готви нова порция изненади

Дани Тренчева

Издирват 14-годишно момиче

admin

Пореден случай на агресия между деца, ученички се сбиха в столичен мол

Дани Тренчева

Leave a Comment