06.05.2024
Без категория България

Ето кога ще бъдат платени парите за февруари на хората с ТЕЛК

В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседание на Министерския съвет.

Има голямо затруднение в момента, но лично съм издал заповед за прехвърляне на данните в информационната система, които в момента се обработват, допълни той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за социално подпомагане и от НОИ, посочи още той.

Преди дни заместник-министърът на здравеопазването д-р Динко Странски посочи, че на 10 февруари към всички заинтересовани институции от Министерството на здравеопазването е подадена справка за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в сила на промените в Закона за хората с увреждания.

Гражданите не трябва да предприемат нищо допълнително, тъй като всичко се предоставя на институциите по електронен път. В случаите на необходимост от преосвидетелстване, хората трябва да подадат заявление за преосвидетелстване по обичайния ред поне три месеца преди изтичане на срока на експертното решение, допълни д-р Странски, цитиран от БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Хлябът в България по-скъп с 30%

admin

Връщаме стрелките на часовника с час назад в неделя

Дани Тренчева

Караджов: Пари за Хемус няма, дадени са за компенсации за ток

Номинираха председателя на Районния съд във Велико Търново за член на ВСС от съдиите

admin

Как ще се заплаща трудът по празниците?

Дани Тренчева

МВР отчете спад на престъпленията

Дани Тренчева

Leave a Comment