06.05.2024
Гоце Делчев Пулсът на Югозапада

Шефът на МБАЛ в Г. Делчев д-р П. Филибев предложи за председател на новата ТЕЛК скандалната д-р Е. Дюлгерова, която от месец колегата му в Благоевград се опитва да уволни

Ще се намеси ли РЗИ да спре назначението на докторката пенсионер, срещу която чакащи за освидетелстване се оплакват от забавени с години преписки, грубо отношение и фрапантни нарушения?!

Скандалната бивша председателка на Първи ТЕЛК в Благоевград д-р Елена Дюлгерова, която управителят на местната МБАЛ д-р Огнян Митев се опитва да уволни от 19 януари, е предложена да оглави трудовата експертна лекарска комисия в гоцеделчевската болница. Предложението е на управителя на МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Петър Филибев и е изпратено в Регионалната здравна инспекция на Благоевград.

Според Филибев, който преди дни спечели конкурса за болничен шеф за 3 г., Дюлгерова сама лобирала пред него за себе си, че е много оправна в издаването на ТЕЛК решения, тъй като се занимава с това от десетилетия.

След серията скандали около името на Дюлгерова, която бе отстранена от ТЕЛК №1 в МБАЛ – Благоевград заради огромен брой забавени решения, някои от които с години, заради останали заради нея без всякакви пари хора, чакащи освидетелстване, системно неходене на работа, грубо отношение към пациенти  и други драстични нарушения, в РЗИ останали изумени от предложението на д-р Филибев. То дошло в седмицата, когато инспекцията трябвало да праща писмен отговор в София по жалбата на д-р Е. Дюлгерова в здравното министерство срещу опита на д-р Митев да прекрати договора й. Тъй като голяма част от жалбите на хората от региона срещу лекарката са депозирани и в РЗИ, от инспекцията чино изброили в обяснението си до здравното министерство за какъв огромен брой забавени решения и масово недоволство от работата на д-р Дюлгерова става въпрос.

Вчера д-р Митев потвърди пред „Струма“, че е запознат с предложението на колегата си от Гоце Делчев да повери на Дюлгерова новата ТЕЛК, която трябва да подпомага работата на единствената останала в Благоевград консултативна комисия.

„Няма да реагирам на предложението на колегата, защото мен ме интересува МБАЛ -Благоевград. Да се намеси РЗИ. Друг е въпросът, че още не сме прекратили договора на Дюлгерова, която е пенсионерка, и щом разбра, че ще се разделим с нея заради многото жалби срещу работата й, излезе в болнични. Сега юристите на болницата търсят вариант да се освободим от нея по време на болничния“, обясни д-р Митев. Самият той също писал обяснения в Министерството на здравеопазването по жалбата срещу него на докторката.

Междувременно в Благоевград усилено се коментира, че Дюлгерова има човек в Министерството на здравеопазването, който я пази въпреки многобройните скандали около нея, които бяха не само професионални – преди време стана ясно, че тя живеела от години незаконно в старческия дом в „Струмско“ с родителите си.

Въпреки че бъдещият й работодател д-р П. Филибев и брат му д-р Ивайло Филибев, който от 1 февруари е начело на другото здравно заведение в Гоце Делчев – МЦ 1, са бивши колеги от „Пирогов“ с настоящия служебен министър д-р Асен Меджидиев, в здравното ведомство не допускат, че лобито за скандалната благоевградска лекарка идва лично от министъра.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Related posts

Дванадесетокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха Международния ден за борба срещу ХИВ и СПИН

Дани Тренчева

Болнично отделение тъне в разруха: Даряващите кръв в ОТХ към МБАЛ-Благоевград застрашени от падаща мазилка и течаща от покрива от вода

admin

Убийство в Катунци тази нощ, има задържан

Дани Тренчева

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

Допълнителни противоепидемични мерки в община Гоце Делчев

Дани Тренчева

Борислав Сандов: Няма финансова щета за сметка на България

admin

Leave a Comment