24.04.2024
Гоце Делчев Пулсът на Югозапада

Шефът на МБАЛ в Г. Делчев д-р П. Филибев предложи за председател на новата ТЕЛК скандалната д-р Е. Дюлгерова, която от месец колегата му в Благоевград се опитва да уволни

Ще се намеси ли РЗИ да спре назначението на докторката пенсионер, срещу която чакащи за освидетелстване се оплакват от забавени с години преписки, грубо отношение и фрапантни нарушения?!

Скандалната бивша председателка на Първи ТЕЛК в Благоевград д-р Елена Дюлгерова, която управителят на местната МБАЛ д-р Огнян Митев се опитва да уволни от 19 януари, е предложена да оглави трудовата експертна лекарска комисия в гоцеделчевската болница. Предложението е на управителя на МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Петър Филибев и е изпратено в Регионалната здравна инспекция на Благоевград.

Според Филибев, който преди дни спечели конкурса за болничен шеф за 3 г., Дюлгерова сама лобирала пред него за себе си, че е много оправна в издаването на ТЕЛК решения, тъй като се занимава с това от десетилетия.

След серията скандали около името на Дюлгерова, която бе отстранена от ТЕЛК №1 в МБАЛ – Благоевград заради огромен брой забавени решения, някои от които с години, заради останали заради нея без всякакви пари хора, чакащи освидетелстване, системно неходене на работа, грубо отношение към пациенти  и други драстични нарушения, в РЗИ останали изумени от предложението на д-р Филибев. То дошло в седмицата, когато инспекцията трябвало да праща писмен отговор в София по жалбата на д-р Е. Дюлгерова в здравното министерство срещу опита на д-р Митев да прекрати договора й. Тъй като голяма част от жалбите на хората от региона срещу лекарката са депозирани и в РЗИ, от инспекцията чино изброили в обяснението си до здравното министерство за какъв огромен брой забавени решения и масово недоволство от работата на д-р Дюлгерова става въпрос.

Вчера д-р Митев потвърди пред „Струма“, че е запознат с предложението на колегата си от Гоце Делчев да повери на Дюлгерова новата ТЕЛК, която трябва да подпомага работата на единствената останала в Благоевград консултативна комисия.

„Няма да реагирам на предложението на колегата, защото мен ме интересува МБАЛ -Благоевград. Да се намеси РЗИ. Друг е въпросът, че още не сме прекратили договора на Дюлгерова, която е пенсионерка, и щом разбра, че ще се разделим с нея заради многото жалби срещу работата й, излезе в болнични. Сега юристите на болницата търсят вариант да се освободим от нея по време на болничния“, обясни д-р Митев. Самият той също писал обяснения в Министерството на здравеопазването по жалбата срещу него на докторката.

Междувременно в Благоевград усилено се коментира, че Дюлгерова има човек в Министерството на здравеопазването, който я пази въпреки многобройните скандали около нея, които бяха не само професионални – преди време стана ясно, че тя живеела от години незаконно в старческия дом в „Струмско“ с родителите си.

Въпреки че бъдещият й работодател д-р П. Филибев и брат му д-р Ивайло Филибев, който от 1 февруари е начело на другото здравно заведение в Гоце Делчев – МЦ 1, са бивши колеги от „Пирогов“ с настоящия служебен министър д-р Асен Меджидиев, в здравното ведомство не допускат, че лобито за скандалната благоевградска лекарка идва лично от министъра.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Related posts

Емблематичен хотел в Благоевград обявен за публична продан

admin

Investors May Cheer Q2 Earnings, But That isn’t Making The Outlook Better

admin

Община Благоевград търси Неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвет за сътрудничество „С грижа към животните“

Дани Тренчева

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Дани Тренчева

Пребиха шефа на “Общинската полиция” – Разлог Методи Колев, нападателите задържани

Дани Тренчева

Благоевградският общински съветник Иван Станчев е назначен за главен експерт в ИАРА

admin

Leave a Comment