09.05.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Предимно облачно ще се задържи днес, с валежи от дъжд основно в централните и източните райони от страната, а временни намаления на облачността ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 10°.

 

През нощта на отделни места, а утре в повече райони, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. По-интензивни ще бъдат в крайните югозападни части от страната. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, максималните – от 7° до 12°, в София – около 7°. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от изток-североизток.

 

Облачно и с валежи ще бъде в планините, като границата м/у дъжд и сняг ще бъде на около 1000 метра. Временно интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са около нулата.

По-често значителна ще е облачността и утре в по-голямата част от континента, в Източна Европа ще бъде и мъгливо. Валежи от дъжд ще има и на много места в Италия, в отделни райони интензивни и значителни по количество.

Облачно и със значителни валежи от дъжд ще бъде и в западните части на Балканите, а в планинските райони там ще вали сняг.

У нас температурите през новата седмицата постпенно ще се понижават. Ще преобладава облачно време, ще има и валежи, които със застудяването ще се примесват и ще преминават в сняг.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Депутати от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и ДПС заявиха подкрепа за вота на недоверие към правителството

Предлагат увеличение на минималната заплата, майчинството и детските надбавки

Дани Тренчева

„Булгаргаз“ предлага ново поскъпване на цената на природния газ през май

Дани Тренчева

15 млн. лв. са предвидени за финансиране на български неделни училища зад граница

Дани Тренчева

Жена е с опасност за живота, след като е блъсната на пешеходна пътека

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment