05.05.2024
България Темида

Ръст на делата за кражби в Кюстендил и Дупница

Районните съдилища в Кюстендил и Дупница са наложили наказания за кражба на 92 души, за държане на наркотични вещества са осъдени 47, съобщиха от съда в Кюстендил. От там отчитат ръст на делата за кражби в сравнение с предходната година. За 2022 година делата за кражби в двете съдилища са били 66, а за наркотични вещества – 50. През 2021 година броят на делата за кражби е бил 55, а за наркотични вещества – 51.

Образуваните в Районният съд в Кюстендил дела за кражби през миналата година са 25, като за 12 от подсъдимите са постановени ефективни присъди. В Районния съд в Дупница през 2022 г. са били образувани 41 дела за кражби, а осъдените са 61, 26 от които са с наложени ефективни наказания „лишаване от свобода“.

През 2022 година, в районните съдилища в Кюстендил и Дупница са образувани общо 50 дела
с предмет придобиване и държане на наркотични вещества. Ефективно наказание „лишаване от свобода“ е наложено на девет подсъдими, 19 са с условно наказание „лишаване от свобода“, един непълнолетен е с присъда „обществено порицание“.

Две са делата за контрабанда на високорискови наркотични вещества с подсъдими чужди граждани, които са признати за виновни от съда и изтърпяват ефективни наказания „лишаване от свобода“, съответно за четири години и за четири години и шест месеца. В съда е образувано и едно дело за образуване и ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, с шестима обвиняеми. Предстои първо заседание по делото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прокуратурата анализира 10 компютърни експертизи по разследването, по което Борисов беше арестуван

Започнаха проверките по хранителните магазини за изкуствено завишени цени

admin

Измама с продажба на дърва за огрев

admin

РЗИ извършва проверка за пушенето на пура на Гешев на заседание на ВСС

admin

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка „порицание“ след вчерашното спречкване в парламента

Leave a Comment