25.04.2024
България Темида

Ръст на делата за кражби в Кюстендил и Дупница

Районните съдилища в Кюстендил и Дупница са наложили наказания за кражба на 92 души, за държане на наркотични вещества са осъдени 47, съобщиха от съда в Кюстендил. От там отчитат ръст на делата за кражби в сравнение с предходната година. За 2022 година делата за кражби в двете съдилища са били 66, а за наркотични вещества – 50. През 2021 година броят на делата за кражби е бил 55, а за наркотични вещества – 51.

Образуваните в Районният съд в Кюстендил дела за кражби през миналата година са 25, като за 12 от подсъдимите са постановени ефективни присъди. В Районния съд в Дупница през 2022 г. са били образувани 41 дела за кражби, а осъдените са 61, 26 от които са с наложени ефективни наказания „лишаване от свобода“.

През 2022 година, в районните съдилища в Кюстендил и Дупница са образувани общо 50 дела
с предмет придобиване и държане на наркотични вещества. Ефективно наказание „лишаване от свобода“ е наложено на девет подсъдими, 19 са с условно наказание „лишаване от свобода“, един непълнолетен е с присъда „обществено порицание“.

Две са делата за контрабанда на високорискови наркотични вещества с подсъдими чужди граждани, които са признати за виновни от съда и изтърпяват ефективни наказания „лишаване от свобода“, съответно за четири години и за четири години и шест месеца. В съда е образувано и едно дело за образуване и ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, с шестима обвиняеми. Предстои първо заседание по делото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Майката на Семерджиев: Синът ми не взима наркотици

admin

Главният прокурор предлага на МВР и ДАНС създаване на Национално междуведомствено звено за изборите

Дани Тренчева

Майка е убила бебето си в плевенското с. Лазарово

Дани Тренчева

ФИФА и УЕФА са категорични – Борислав Михайлов е президент на БФС

Петър Петров

Православната църква почита паметта на Свети пророк Илия (Илинден)

admin

Ученици и учители получават психологическа подкрепа по телефона

Дани Тренчева

Leave a Comment