05.05.2024
България

МОН пусна свой канал във Viber

В него потребителите ще могат да получат информация относно формите на обучение и тестването на ученици

Министерството на образованието и науката  пуска свой официален канал за комуникация във Viber. В него потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната.

Благодарение на функционалностите, които Viber предлага, министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията в канала по значими теми относно образованието.

Това не е първата държавна институция, която използва водещата платформа за комуникация в страната за бърза и достоверна информация към крайните потребителите. През март 2020-а година Soft Serve, Министерски съвет и Министерство на здравеопазването лансираха бот във Viber, който цели да информира потребителите на приложението за случаите на COVID в страната и за последни новини и мерки, които се налагат около пандемията. Също така, множество общини лансираха свои канали за комуникация в платформата – сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други, припомня NOVA.

Официалният канал на МОН е достъпен за всички на следния ТУК.

Related posts

Двама младежи загинаха при катастрофа край Сапарева баня

admin

Километрична опашка от тежкотоварни камиони на „Кулата“

Дани Тренчева

Дания вече ни подкрепя за Шенген

admin

Румен Радев посрещна федералният министър по европейските и международните въпроси на Австрия

admin

Благотворителна кампания за децата на загинали и пострадали служители на МВР

Дани Тренчева

Кабинетът одобри 6,5 милиона лева за ремонт и нови детски градини и училища

admin

Leave a Comment