03.05.2024
Без категория Пулсът на Югозапада

Свлачища затвориха пътя след Рилския манастир

Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна, съобщиха от общината в Рила. От полицията в Кюстендил казаха, че вчера, след 17:00 ч., е била оказана техническа помощ след свличане на земна маса на пътя Рилски манастир – Кирилова поляна, а пътят е бил затворен. Днес призори в района е имало ново свличане, казаха за БТА от полицията. Оттам уточниха, че пътят е затворен за преминаване в момента, но в района няма бедстващи хора.

Пътят се стопанисва от Община Рила, казаха от агенцията „Пътна инфраструктура“. Заместник-кметът на общината Лазар Чавков посочи, че разчистването в района продължава и днес. Снощи аварийните дейности са продължили до 22:00 ч., като е оказана помощ за прибирането на четири автомобила, останали в участъка. „Това е район с голям водосбор. При наличието на обилни валежи, както в момента, се получава събиране на много вода, която се спусна, заради високата денивелация, надолу по склона с голяма сила. Свлекли са се скална маса, дървета и кал“, каза Чавков. Той посочи, че районът, където се е активирало свлачището, е между отбивката за гроба на Св. Иван Рилски и Кирилова поляна.

Предполагам, че работата ще продължи през целия ден. Такива проблеми в района последно е имало преди 20 години, посочи Чавков. Той уточни, че днес следобед ще се събере кризисен щаб, който да приеме решение, с което да се търси финансова помощ за укрепването на участъка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Благоевград ще почете 98 години от смъртта на Тодор Александров

admin

Съюзът на инвалидите в България удостои кмета на община Симитли Апостол Апостолов с почетен диплом „Първа степен“ за личен принос в социалната интеграция

Дани Тренчева

Писателката Гергана Тодорова стартира две инициативи с подкрепата на кмета на Община Симитли – Апостол Апостолов

Дани Тренчева

Автобус блъсна пешеходец край Гоце Делчев

admin

Проходими при зимни условия са пътищата в община Симитли

Дани Тренчева

Блестящо представяне и бронзов медал за малките грации от Симитли от Държавно първенство в Пловдив

admin

Leave a Comment