04.05.2024
Без категория България

Прогноза за времето

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще доближи средното за месеца.

Утре ще е слънчево и горещо. В следобедните часове в крайните източни райони ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно 34°С и 39°С, в София – 34°С.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Около и след обяд ще духа слаб до умерен, източен вятър. Максималните температури ще са между 28°С – 31°С. Температурата на морската вода е 24°С – 26°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево ще бъде времето и в планините. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин – до умерен, север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°С, на 2000 метра – около 21°С.

В неделя температурите ще се повишат с още градус-два и максималните в по-голямата част от страната ще са между 36°С и 41°С. Ще бъде слънчево, преди обяд – и почти тихо. В следобедните часове със слаб, в Дунавската равнина – умерен, северозападен вятър температурите ще се понижат слабо. Ще се развива купеста облачност, само на отделни места, главно в планинските райони в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в източните и планинските райони. Вятърът ще стихне. Максималните температури ще са между 32°С и 37°С. (НИМХ)

Related posts

Правителството отпуска допълнително 100 млн. лв. по мярката „Запази ме+“

Дани Тренчева

„Възраждане“ без маски при президента: Зеленият сертификат да отпадне!

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

Дани Тренчева

Депутатите няма да обсъждат въвеждане на зелен сертификат за НС

Дани Тренчева

Радев: Правителството трябва да внимава с кого и с какво си има работа

Дани Тренчева

Leave a Comment