18.10.2024
България Темида

Ново досъдебно производство срещу Георги Семерджиев

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев  за това, че е шофирал автомобил без съответно свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказване по административен ред, съобщават от държавното обвинение.

В петък служители на 05 РУ при СДВР са докладвали в прокуратурата преписка за евентуално извършено от Семерджиев престъпление преди година и половина. Полицейската преписката е за това, че на 19 декември 2020 г. срещу Г.С. е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС. Едва през юли 2022 година при решаването й служителите на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Г.С. и я докладват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. от ОПП-СДВР е изготвено наказателно постановление спрямо Г.С., което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 06 юли 2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Семерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Г.С. и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Асен Василев: Имаме няколко сценария за еволюция на инфлацията

Родители на карантинирани ученици до 12 г. в София да имат право на болничен

Дани Тренчева

Превозвачите губят 100 млн. евро годишно от чакане по граници

admin

От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения за деца

Дани Тренчева

Преизбраха Боби Михайлов за шеф на БФС

Дани Тренчева

Прокуратурата получи постановленията за привличане на Борисов, Горанов и Арнаудова като обвиняеми

Leave a Comment