06.05.2024
Без категория България

МОН с важна информация за седмокласниците

Резултатите от второто класиране на седмокласниците, кандидатствали за прием в осми клас, могат да се видят ТУК, съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

На 11 юли излезе първото класиране за държавния план-прием за гимназиите след седми клас. Тогава то показа, че Софийската математическа гимназия отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми клас в столицата – 485,750 точки от максимум 500.

11 573 ученици от София са участвали в националното външно оценяване след седми клас по български език и литература, съобщиха на 11 юли от МОН. По математика учениците са били 11 541. Подалите заявление за класиране бяха 11 008. От тях 1100 не бяха класирани – 915 от София и 195 от страната, защото балът им не е достатъчен за паралелките, които са пожелали. Те участваха автоматично във второто класиране. В държавния план-прием след завършено основно образование в столичните училища са обявени 417 паралелки. От тях 233 са профилираните, а 184 – професионалните.

Учениците, приети на първото класиране, можеха да се запишат от 13 до 15 юли, включително. В същия срок можеха да подадат заявление за участие във втория етап на класирането тези ученици, които не са доволни от първия етап. Това ставаше в училището, в което вече са класирани.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Асен Василев: Имаме няколко сценария за еволюция на инфлацията

Окончателно: ВАС отмени наредбата за безплатна храна и напитки на полицаите

admin

Депутатите приеха процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ

admin

Сербезова: Едва 30% са ваксинираните в България

Дани Тренчева

Църквата почита днес преп. Исидор Пелусиотски

Дани Тренчева

Остава студено, температурите до 12 градуса

admin

Leave a Comment