03.05.2024
България Политика

БСП започнаха преговори с ПП за съставяне на правителство

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

Социалистите започнаха разговори с „Продължаваме промяната“.

„На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат, и затова смятаме да положим усилия да съставим реводно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката“, това каза в началото на срещата лидерът на БСП.

Нинова се обърна към Продължаваме промяната, че очакват от тях номинация за премиер.

Тя бе категорична, че от  БСП нямат намерение да имитират преговори и да тупат топката.

„Работихме много конструктивно, особено относно социалната политика. Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство“, заяви Кирил Петков.

По думите му допълнителна политическа криза не трябва на България, 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци.

„Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков“, допълни Кирил Петков.

Related posts

Диана Ковачева поиска държавата да компенсира със задна дата домакинствата на природен газ

Дани Тренчева

Ограничения на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас

admin

КНСБ: 70% от българите получават под средната работна заплата за страната

Дани Тренчева

КНСБ: 650 лв. е заплата за бедност на фона на растящите разходи

Дани Тренчева

Криминално проявен отвлече жена в Пловдив

admin

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment