20.04.2024
България Политика

БСП започнаха преговори с ПП за съставяне на правителство

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

Социалистите започнаха разговори с „Продължаваме промяната“.

„На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат, и затова смятаме да положим усилия да съставим реводно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката“, това каза в началото на срещата лидерът на БСП.

Нинова се обърна към Продължаваме промяната, че очакват от тях номинация за премиер.

Тя бе категорична, че от  БСП нямат намерение да имитират преговори и да тупат топката.

„Работихме много конструктивно, особено относно социалната политика. Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство“, заяви Кирил Петков.

По думите му допълнителна политическа криза не трябва на България, 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци.

„Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков“, допълни Кирил Петков.

Related posts

Отбелязваме Деня на Европа

admin

БЛС сезира етичната комисия заради изказвания на доц. Атанас Мангъров

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 12 януари 2022

Дани Тренчева

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

С единодушие депутатите създадоха временна комисия за меморандума с Gemcorp

admin

НС прие решение България да окаже незабавна хуманитарна помощ на българи в Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment