08.05.2024
България Политика

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова
БСП е бил социалният стълб на правителството в оставка. Около това се обединиха на съвместна пресконференция социалният министър в оставка Георги Гьоков и вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова. Те дават отчет за свършеното до момента в състава на досегашното правителство.

„За нас социалната политика е абсолютен приоритет. За много краткото време и връхлетяни от много кризи, успяхме чрез бюджета да подкрепим семейства, домакинства, млади хора, деца, възрастни с 22 млрд. лева. Тези пари и политики бяха ориентирани към увеличаване на майчинството, безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсиите, подкрепа на работещите, увеличаване на броя на семействата, които ще получат енергийни помощи през зимата. През цялото време политиката ни бе ориентирана към слабите, уязвимите, включително и към хората с увреждания“, посочи Нинова.

На предстоящите преговори за съставяне на правителство отново на първо място ще бъде поставен социалният елемент, допълни тя.

„За 7 месеца в социалната политика постигнахме неща, за които се борехме последните 10 години“, каза още Нинова и допълни, че приоритетен проблем остава инфлацията, цени, доходи, бедност и неравенство. Затова тя заяви, че в преговорите за съставяне на ново правителство, ще продължат да бъдат социалният стълб в политиката на България.

Related posts

Министър Комитова ще представи възможностите за улесняване на процедурите за строителни разрешения

Дани Тренчева

Последен ден за подаване на заявления за подпомагане на лозарите

admin

Черна статистика

admin

Пиян мъж катастрофира и избяга

admin

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

admin

Не се очаква увеличение на цената на яйцата около Великден

admin

Leave a Comment