22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

46 фирми и обединения в конкуренция за ремонт на ВиК мрежите и благоустрояване на улици в ЦГЧ на Благоевград

Сериозен интерес регистрираха строителни фирми от цялата страна към обществена поръчка за ремонт на улици в централната градска зона на Благоевград. 46 фирми и обединения, основно от Югозапада, са подали документи за участие в деветте позиции, на които е разделена поръчката, чиято обща стойност е 9 291 654,82 лв. без ДДС. Интересно е, че за изпълнението на поръчката няма осигурени средства и екипът на кмета Илко Стоянов се надява на целево финансиране от МРРБ.

Шест фирми се борят да спечелят ремонта на ул. „Св. Иван Рилски“, която се спуска от Джамията към площад „Македония“ – столичните „Интерполис“ ЕООД на Павел Варнаджиев, „БМ Груп инженеринг“ ЕООД на Алберт Александров, „НСК София“ ЕООД на Светлин Владимиров, „Надежда Ви Строй“ ЕООД на Владимир Йорданов и благоевградските „Престиж Бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, и „Грома Холд“ ЕООД на Виктор Велев. Ремонтът не може да надхвърля сумата от 1 234 843,94 лв. без ДДС, а заложеното време за работа е до 150 дни.

2 202 070,62 лв. без ДДС са парите за реконструкцията на ул. „Аргир Манасиев“ от площад „Македония“ покрай бившия ресторант „Старата къща“. Отново 6 фирми са подали документи за участие в надпреварата: регистрираните в София „Енлайтмент“ ООД на съдружниците Петър Бекяров и Ирина Маринов, и „НСК София“ ЕООД, и благоевградските „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев, „Растер-юг“ ООД на Антон Муртов и Радослав Костов, „Грома Холд“ ЕООД и сливенското дружество „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Георги Стоянов.

Да ремонтират улица „Иларион Макариополски“, включително и ВиК мрежата за 130 дни, се конкурират „Енлайтмент“ ООД, „НСК-София“ ЕООД и обединение „ВиК мрежи Благоевград 2023“ между софийските фирми „Инмат София“ ЕООД на Йордан Кълвачев, „Луксор инвест груп“ ЕООД с управител Димитър Кралев и „Енвайро клийн“ ЕООД на Симеон Сотиров. Предвидената за ремонта сума е 745 108,69 лв.

За реконструкцията на ул. „Ив. Вазов“, която минава точно зад читалището, са предвидени 760 148,41 лв. с време за извършване на строителните дейности не повече от 120 дни. Желаещи да получат поръчката са „НСК София“ ЕООД, регистрираната в Симитли „Георесурс“ ЕООД с управител Марио Иванов и благоевградската „Диана 7“ ООД на Георги Шимбов и Емилия Шимбова, като двете дружества участват с обща оферта, и „Ай Би Си Консулт“ ЕООД на Милена Ризова.

За ул. „Захари Стоянов“, която също е в карето от Джамията до площад „Македония“, предвидените за ремонт средства са 556 998,14 лв. без ДДС. Кандидатстват да го извършат „НСК София“ ЕООД, благоевградската „Ай Би Си Консулт“ ЕООД и столичната „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

1 081 269,05 лв. без ДДС са предвидени за ремонта на ул. „Стефан Стамболов“ – покрай Второ училище към стадиона. Претенденти да го извършат са „Хидростроителство“ ООД с регистрация в софийското с. Герман и управител Васил Попов, „БМ Груп Инженеринг“ ЕООД, „НСК София“ ЕООД, „Стреза“ ЕООД, регистрираната в София „Бул Строй Инвест“ ЕООД на Красимира Накева, дупнишката „Мегаинвест-холд“ ЕООД на Цветан Цветанов, „ВДХ“ АД, представлявана от Петко Геров, която е регистрирана в столицата, и консорциум „Благоевград ВиК 2023“ на софийските фирми „Комунал Инженеринг“ ЕООД със собственик Димитрина Маркова и „Тидекс“ ЕООД с управител Елена Тодорова.

Ремонтът на ул. „Арсени Костенцев“, която тръгва от площад „Македония“ и слиза до градската градина, е разделен на три етапа. За първия са предвидени 1 365 061,79 лв. и максимален срок за работа 180 дни. Кой да го извърши влизат в спор „НСК София“ ЕООД, „Растер юг“ ООД, консорциум „Благоевград ВиК 2023“, „ВДХ“ АД, кюстендилската „Булплан инвест“ ООД, управлявана от Николай Йосифов, и „А-строй“ ЕООД с регистрация в с. Абланица, собственост на Венцислав Амзов.

Вторият етап от улицата е 1 085 607,92 лв. предвидено финансиране. Да го направят се конкурират „НСК София“ ЕООД, „ВДХ“ АД, „Ай Би Си Консулт“ ЕООД, „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД на Николай Динков-Нинджата, гоцеделчевската „Шербетов-М“ ООД на Ангел Шербетов и Георги Милчев, и столичната „ПСГ“ АД, представлявана от Александър Николов.

Последният, трети етап на ремонт на ВиК и благоустрояване на ул. „А. Костенцев“ е със заложени 260 546,26 лв. без ДДС и време за извършване до 100 дни. Претенденти да го направят са „НСК София“ ЕООД и пловдивската „Титан Строй Д“ ООД на Дончо Хаджиев и Наско Пържанов.

Вчера следобед комисията по провеждане на поръчката отвори документите на участниците.

Миналата година Общината направи проектирането на въпросните улици и всички са с разрешение за строеж, което означава, че при налично финансиране и избран изпълнител строителните дейности ще стартират веднага.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Related posts

Катастрофа край Благоевград

Дани Тренчева

КПКОНПИ глоби общински съветник от Сандански

admin

ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечели два проекта по програма „Еразъм+“ и един проект по Норвежкия финансов механизъм

Дани Тренчева

Доброто винаги побеждава! Близо 1 600 лв. бяха събрани на благотворителния базар в село Полена

Дани Тренчева

Шампионите на ГК „Любчо Солачки“ – Благоевград с блестящо представяне на Държавнолично-отборно първенство в Пловдив

admin

Момче на 14 години е с прободна рана в корема след купон Благоевград

Leave a Comment