22.06.2024
Без категория България

400 деца с различни заболявания са подпомогнати от инициатива „Българската Коледа“

Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подпомогнати от началото на настоящото деветнадесето издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Средствата, дарени за лечението им, са на стойност близо 640 000 лева.  Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев. Благотворителната инициатива е под патронажа на президента.

През юли помощ получиха 61 деца. Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“, както и приемът на заявления за подпомагане на деца продължава целогодишно.

Настоящето издание на „Българската Коледа“, което започна на 1 декември 2021 г. и ще продължи до края на ноември 2022 г., се провежда с фокус върху спешната помощ и интензивно лечение на деца и разполага с бюджет от 3 070 000 лв. Мотото на кампанията е „Дари надежда на дете в беда“. В ход обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, която ще допринесе за ефективно лечение на малките пациенти. Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След финализиране на процедурата се очаква да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения – университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прокурорът получил плик с куршум е наблюдавал делата на Божков

admin

Кирил Петков с първи промени в новия кабинет

Дани Тренчева

Президентът Радев и съпругата му домакини на традиционния бал за младежи в неравностойно положение

admin

Отбелязваме Световния ден на театъра

admin

Нов държавен дълг за 500 хил. лева ще бъде емитиран на 14 март

Дани Тренчева

Двамата трафиканти, заловени след гонка с полицията остават в ареста

admin

Leave a Comment