09.02.2023
Без категория България

400 деца с различни заболявания са подпомогнати от инициатива „Българската Коледа“

Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подпомогнати от началото на настоящото деветнадесето издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Средствата, дарени за лечението им, са на стойност близо 640 000 лева.  Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев. Благотворителната инициатива е под патронажа на президента.

През юли помощ получиха 61 деца. Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“, както и приемът на заявления за подпомагане на деца продължава целогодишно.

Настоящето издание на „Българската Коледа“, което започна на 1 декември 2021 г. и ще продължи до края на ноември 2022 г., се провежда с фокус върху спешната помощ и интензивно лечение на деца и разполага с бюджет от 3 070 000 лв. Мотото на кампанията е „Дари надежда на дете в беда“. В ход обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, която ще допринесе за ефективно лечение на малките пациенти. Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След финализиране на процедурата се очаква да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения – университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ДАНС провежда акция в офисите на голям производител и търговец на ток

Дани Тренчева

56 лица са задържани в спецакцията срещу наркотиците

admin

Убийството в Стамболийски

admin

Епидемиолозите прогнозират тежък грипен сезон у нас

Дани Тренчева

Ричард Алибегов: В скоро време ваксинирани ще излязат на протест за правото си на труд

Дани Тренчева

Млад шофьор помете мъж на електрическа тротинетка

admin

Leave a Comment