18.06.2024
112 България

18 години лишаване от свобода за акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на новородено дете

Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо Е.К., съгласно присъда на Софийски градски съд от 2015 г.

На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Е.К. направила опит умишлено да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На малолетната Н. М. е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и исканите от подсъдимата общественоопасни последици – смъртта на Н. Д.  – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, т. 5, т. 6, пр. 2 и пр. 3 НК, вр. чл. 115 НК, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Лицето е задържано днес, 09.11.2021 г. Софийска градска прокуратура без забавяне предприе действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената Е.К. в затвора в гр. Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Related posts

Ивайло Мирчев: Депутинизация е да осветлим финансирането на всяка партия, действаща като руско прокси в България

Простреляха 32 годишен мъж в София

admin

Къде са опасните участъци по магистралите у нас

Дани Тренчева

Въвеждат се по-тежки санкции за компютърните престъпления

Дани Тренчева

Прокуратурата възложи проверка на базата в Бояна

Дани Тренчева

Съветниците от ДБ обвиниха управляващите в София в рекет към държавата

admin

Leave a Comment