21.02.2024
България Темида

16 годишен получи ефектива присъда за серия от кражби

Ученик на 16 години от село Габровница в община Монтана получи ефективна присъда за серия от кражби от съда в Монтана. Други двама непълнолетни са осъдени условно за съучастие в кражбите, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 11 април 2021 година Д.Н.Т. чрез разрушаване на преграда влязъл в дома на свой съселянин в Габровница и откраднал мобилен телефон за 62 лева. Кражбата е направена в условията на продължаващо престъпление и повторност. В следващите два дни -на 12 и 13 април 2021 година, Д.Т.Н., след предварителен сговор с непълнолетните братя И. Т. В. и К. Т. В. от Габровница, прескочил на два пъти висока ограда на имота на Т.Ц.К. в селото и откраднал 800 лева.

Съдът е признал тримата ученици за виновни и е осъдил братята на по 6 месеца затвор условно, а Д.Т.Н., който преди това има три присъди за кражби, на 8 месеца затвор ефективно. Присъдата следва да бъде изтърпяна в Поправителния дом към затвора във Враца.

През миналата година съдът в Монтана също издаде една ефективна присъда срещу ученик, съобщиха за БТА от Съдебната палата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Диана Русинова за автобусната катастрофа: Няма маркировка и липсват пътни знаци

admin

Оттеглиха първото искане за отстраняването на главния прокурор

admin

Френският съд потвърди тригодишната присъда на Саркози за корупция

admin

БЛС сезира етичната комисия заради изказвания на доц. Атанас Мангъров

Дани Тренчева

Държавата ще отпусне средства за пострадалите от наводненията в Карловско

admin

Хаджигенов и Бабикян заляха табелата на руското посолство с червена боя

admin

Leave a Comment