26.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

С оферта от 6,2 млн. лв. „Растер юг“ ООД избрана да строи ул. „Промишлена“, конкурентите „Бг Ленд Ко“ и „Фармвил” обжалват в КЗК

С оферта от 6 260 890,45 лв. без ДДС благоевградската фирма „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антов Муртов е избрана да строи ул. „Промишлена“ . Кметът Илко Стоянов е подписал решение за възлагане на поръчката, но изпълнението му е спряно и обжалвано от двама от участниците.
Пет фирми се включиха в обществената поръчка, за изпълнение на която по настояване на кмета на Благоевград държавата отпусна целево пари. „Мегаинвест-холд“ ЕООД на дупничанина Цветан Цветанов, софийската „Фармвил“ ЕАД, която е с адрес на управление в бизнес сграда „Галчев Холдинг“ в София и до момента е работила на няколко обекта в Пиринско съвместно с благоевградския строителен предприемач Николай Галчев, „Растер юг“ ООД , популярната „Бг Ленд Ко“ АД на благоевградчанина Велимир Магурев и „Грома Холд“ ЕООД с управител Виктор Велев депозираха документи за изпълнение на строителния обект .
Комисията по провеждане на процедурата е отстранила от участие 4 от фирмите заради пропуски и несъответствия с изискванията на възложителя. В петък стана ясно, че „Бг Ленд Ко“ АД и „Фармвил“ ЕАД са протестирали пред КЗК решението. Съдебната процедура ще забави с около половин година подписването на договор, съответно и старта на строителството.
Ул. „Промишлена“ е от ключово значение за транспортната схема на Благоевград и за облекчаване на трафика към и от жилищните квартали, което ще реши в голяма степен задръстванията в централната зона по време на пик часовете. Проектът за изграждането й бе възложен на общинската фирма „Благоевград инвест 2016“ ЕООД и е готов. Тя тръгва от Старите гробища и отива пряко до кръговото кръстовище при ЗМК. Дължината й е 650 м и е заложена като 4-лентов път. Преди изграждането й е планирано да се направят подпорни стени, ВиК мрежа и улично осветление.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА /Struma.bg

Related posts

Кметът Апостол Апостолов: Честит празник, студенти! Бъдете вдъхновени и устремени по пътя към успеха

Дани Тренчева

Абитуриент от Сатовча се хвърли с колата си в дере и загина

Община Сандански инициира среща с представители на общините Петрич, Кресна и Струмяни

Дани Тренчева

Народни избраници от Благоевградско със завидни имоти и спестявания

admin

Баща на 3 дъщери и 11 внуци, д-р Румен Кондев празнува с многолюдната си челяд „Старчевата” в Разлог

admin

Nasdaq Drops More Than 1% as Intel and Twitter Worse Lead Tech Rout

admin

Leave a Comment