27.04.2024
България

Спецпрокуратурата: Няма основание Кирил Петков да бъде разследван

Премиерът Кирил Петков няма да бъде разследван за документно престъпление заради казуса с двойното му гражданство, както и за престъпление по служба заради Българската банка за развитие. Това съобщиха от държавното обвинение на брифинг в четвъртък. 

„Кирил Петков е отразил невярна информация в декларацията си за гражданство, но тази информация има единствено заявителски и уведомителен характер. Тя няма доказателствена стойност. Именно затова прокуратурата отказа да образува досъдебно производство”, уточни ръководителят на СРП Невена Зартова.

„На 13 декември получихме отказ от образуване на досъдебно производство по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. Преписката, образувана по случая от Спецпрокуратурата, в края на август беше изпратена по компетентност за решаване на Софийската районна прокуратура”, заяви ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Related posts

Брутният външен дълг на страната почти 41,5 млрд. евро

admin

Почитаме Св. свещеномъченици Ермолай, Ермип и Ермократ Никомидийски

admin

БЧК откри банкова сметка за пострадалите от кризата в Украйна

Дани Тренчева

Д-р Атанасова: Рисковете за здравето на пациенти с онкологични заболявания растат пропорционално с увеличаване случаите на COVID

admin

Баневи осъдиха България в Страсбург и заради изказвания на Гешев

Дани Тренчева

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира за боя между деца пред търговски център в София

admin

Leave a Comment