26.04.2024
България Политика

„Промяната“: Имаше неприятен театър между БСП и „Възраждане“

Високият тон в парламента и скандалите стават все по-чести и обичайни. Темата за оръжията за Украйна взриви пленарната зала в петък. Сега е нова седмица с нови очаквания. Днес номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще върне папката, а сигналите са, че тя ще е със състав на кабинет само от експерти.

„За нас г-н Заков е изключителен експерт в предходното правителство. Той не е член на партията, така че предполагаме, че се прави опит заради това той да бъде в това правителство, но това не променя факта, че това е мандатът на ГЕРБ и те стоят зад това експертно правителство, така че ние няма да го подкрепим“, заяви Георги Георгиев от „Продължаваме промяната“ в студиото на „България сутрин“.

Той смята, че експертът е едно, но друго е политиката, която ще се провежда, а тя се формира от парламентарните групи, които я съставят и определят мнозинството, което ще избере кабинета, дори той да е от експерти, затова е по-важно кои дават подкрепата.

„Вероятността да мине кабинетът в сряда е малка и тук подготовката е да се случи кабинет с третия мандат. Просто се подготвя ситуацията, така че обществото да е съгласно да подготви какъвто и да е кабинет с третия мандат“, каза гостът пред Bulgaria ON AIR.

От „Продължаваме промяната“ очакват да видят дали ще има вето на промените в Изборния кодекс и само при наличието на такова партията е готова да състави правителство при връчен втори мандат.

 

„Ние говорим с всички. В този парламент има по-добра диалогичност от предишните 3. Дори с ГЕРБ разговаряме на всички теми, които са свързани с дневния ред. Има разговори, те най-често са в председателките съвети“, уточни Георгиев.

Според него по-скоро ще се сформира правителство с третия мандат, като предположи, че той би отишъл при БСП или „Български възход“.

„В петък беше разигран много неприятен театър от БСП и „Възраждане“ по отношение на оръжията за Украйна и бяха използвани много тежки думи и действия, които не бива да бъдат допускани. Не може в заседание, което е обявено за закрито, демонстративно да извадиш телефона и да снимаш. Това е явно погазване на закона“, категоричен е депутатът.

Той посочи, че министърът на отбраната ясно е докладвал какъв подход е избран, така че под никаква форма да не бъде застрашена България и това, което изпращаме за Украйна не е никакъв проблем за страната.

„Най-важното е да изберем правителство, ако не можем, то тогава остават всички закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост“, заключи Георгиев.

Related posts

Честваме Св. преподобни Тимотей Олимпийски, пустинник от Символи

Дани Тренчева

18-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека

admin

Затварят част от главния път Е-79 до края на годината

admin

Пиян шофьор се удари в тир

admin

Прогноза за времето 30 декември 2021

Дани Тренчева

Православната църква отбелязва църковния празник Успение на Свети Кирил Славянобългарски

admin

Leave a Comment