23.02.2025
България Свят

Нов закон разрешава добавянето на насекоми в храните

Нов закон разрешава добавянето на насекоми в храните на територията на ЕС.

Те са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост.

Насекомите са лесни за отглеждане, имат високо съдържание на хранителни вещества (подобно на пилешко, говеждо, риба или свинско), а освен това са вкусово неутрални.

Повече от 2 млрд. души по света ядат насекоми. Техните любители в Европа също се увеличават, пише австрийският сайт „ое24”, цитиран от Телеграф.

Официално домашните щурци могат да се използват в храната – замразени, сушени или на прах.

От четвъртък това ще се отнася и за ларвите на брашнен бръмбар.

Понастоящем има още осем заявления за разрешаване на насекоми като храна“, казват от Европейската комисия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

САЩ отвори границите си за ваксинирани срещу COVID-19

Дани Тренчева

COVID лекарството на Pfizer налично в началото на 2022 г.

Дани Тренчева

Спешна среща в Гърция заради COVID-19

Дани Тренчева

Прогноза за времето 12 януари 2022

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Здравните власти решават ще има ли нови COVID мерки

Дани Тренчева

Leave a Comment