27.04.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Изграждат летище край Банско

Има заявен интерес за строителство на летище между Банско и село Баня. Става въпрос за малко летище, на което ще могат да се реализират граждански полети с малки самолети. В община Банско е внесено мотивирано предложение за изграждане на летището.

В инвестиционното предложение компанията посочва, че за целта – обособяване на летищна зона желае да наеме 300 декара терен общинска собственост. Според проектната документация фирмата информира, че ако бъдат приети условията на заседание на Общинския съвет, то до края на идната година може да бъдат осъществени кацания с малък самолет.

Това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение, които имат свое летище. Това ни дава и надежда да посрещаме високоплатежни туристи“ коментира Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Темата бе обсъждана на провелата се в Банско XXI Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Домакините представиха своите възможности за туризъм, както и амбициите на дестинацията за развитие на туризма през следващите години.

Related posts

Младен Тимчев от Сандански оглави ДФЗ в Благоевград

Десетокласничката Ивана Димитрова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли с награда от Националния конкурс „Вярата, без която не можем…”

Дани Тренчева

Аварирал камион затруднява движението при пътен възел „Благоевград Юг“

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов почете храмовия празник „Св. Александър Невски” в подножието на връх „Кръста“

admin

Откраднаха пари от офис на фирма в Благоевград

Дани Тренчева

Детско юношеската школа на Пирин – Благоевград: Съмнения, надежди, лъжи и перспективи за децата

admin

Leave a Comment