28.04.2024
Без категория България

Жив ли е Пепи Еврото?

Нямаме отговор за Пепи Еврото. Очакваме такъв. На фона на риск от създаване на спекулации, е важно да получим максимално бърз отговор. Това заяви вицепремиерът Мария Габриел в интервю за „Нова телевизия“.

Тя за пореден път категорично отрече Алексей Петров да е бил архитект на настоящия кабинет „Правителството работи, а явно това е нещо, което не се харесва на всеки. Това са внушения и инсинуации. България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала в последните 2 години. Имаме приет бюджет. Заехме се и със спасяване на европейски средства, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ)“, коментира още тя.

„Алексей Петров няма нищо общо. Категорично не е имало покани към него за високи постове. Където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството“, подчерта Габриел.

Тя цитира говорителя на Европейската комисия и обясни, че убийството на Алексей Петров няма да попречи на влизането на страната ни в Шенген.“Няма и не може да бъде правена връзка между случилото се преди дни и влизането ни в Шенген. Изпълнили сме критериите от години. Приемането ни в Шенгенското пространство ще позволи и на другите държави-членки на ЕС да имат достъп до информация“, добави вицепремиерът.

Тя отговори и на нападките на президента към изпълнителната власт. „Още от самото начало, ужававам президентската институция, България може само да спечели, ако наистина сме обединени и дневния ред на страната бъде изговарян в синхрон от трите власти. Трябва да бъдем не тези, които изостават и след това наваксват. Ще говорим за нови технологии, инвестиции, ПВУ, доходи. Диалог с президентската институция имам и той е много важен. Много е важно посланието, което изпращаме на Европа и света“, категорична е Габриел.

Вицепремиерът очаква институциите да свършват работата си по случая „Дебора“. „Най-силната реакция беше реакцията  на обществото. Институциите трябва да отговорят на тези очаквания. Това е и моето очакване към тях“, добави тя.

Related posts

Хладно, облачно и дъждовно ще е времето днес

admin

Пиян шофьор без книжка се заби в дърво

admin

Започна делото срещу Боян Станков-Расате

admin

Почитаме паметта на Св. великомъченица Анастасия

admin

Георги Семерджиев се изправя пред съда

admin

Прогноза за времето 16 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment