08.09.2024
Covid-19 България

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември? И ще повлияе ли управлението на коронакризата на резултата от вота? Отговор на тези въпроси дадоха социологът Андрей Райчев и политологът Стойчо Стойчев в ефира на „Здравей, България”.

Според Райчев ваксината е единственото „лечение” срещу страха, породен в хората. Той е на мнение, че трябва усилена дискусия, както и положителни примери на хора, които са имунизирани.

„От самото начало се разделихме на три – 20% смятат, че това е преувеличено. Други 20% смятат, че е настъпил апокалипсис и се затвориха. 50 на сто са нито така, нито иначе. Те се „лашкат” между мненията. Тях също ги е страх. Толкова ги изплашихме в началото с трупове и прочие, че сега ги е страх и от ваксините. Това е свръхстрах, побъркване”, смята социологът.

Според Стойчев обаче, ако фрапиращите кадри от Италия в началото на пандемията бяха скрити, хората също са щели да критикуват и това.

„Тук се прояви нашата несъстоятелност по отношение на членството ни в ЕС. Вместо да се интегрираме, ние се прилепихме към него. Като общество очакваме да получим високи стандарти на живот, без да даваме нищо в замяна – като поведение, като организация на ежедневните ни дейности. Разликата между нас и Западна Европа е ясна”, каза политологът.

Related posts

Жестокото убийство в Пазарджик

admin

Властите в Гърция удължиха с една седмица всички Covid ограничения

Дани Тренчева

Депутатите преха на първо четене поскъпването на цигарите от 1 март

admin

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата, при която загина бебе

admin

Поредно рязко поскъпване на основните храни от октомври

admin

Оттеглиха първото искане за отстраняването на главния прокурор

admin

Leave a Comment