04.12.2022
Без категория

Шест руски военни кораба влязоха в Черно море за учения

Шест руски големи десантни кораба от Балтийския и Северния флот започнаха да преминават от Средиземно море към Черно море, където ще участват в учения, предаде агенция Интерфакс, като се позова на министерството на отбраната на Русия.  „Група големи десантни кораби от руския флот започнаха да преминават през Босфора и Дарданелите. Корабите извършват планиран преход от Средиземно към Черно море, където ще участват във военноморски учения“, се казва в съобщението.

„Екипажите на корабите „Корольов“, „Минск“ и „Калининград“ в момента се намират в Дарданелите. Десантните кораби „Пьотр Моргунов“, „Георгий Победоносец“ и „Оленегорский горняк“ ще преминат през черноморските проливи през следващите 24 часа“, се уточнява в текста.
Вчера пресслужбата на руския Северен флот съобщи, че група бойни кораби, състояща се от ракетния крайцер „Маршал Устинов“, фрегатата „Адмирал Касатонов“ и големия противолодъчен кораб (вид ескадрен миноносец или разрушител) „Вицеадмирал Кулаков“, е навлязла в Средиземно море, преминавайки през Гибралтарския проток. В началото на февруари група кораби от руския Тихоокеански флот, начело с флагмана ракетния крайцер „Варяг“, навлезе в Средиземно море, през Суецкия канал. Групата включва големия противолодъчен кораб „Адмирал Трибуц“ и големия морски танкер „Борис Бутома“.

На 20 януари руското министерство на отбраната обяви началото на поредица от военноморски маневри с участието над 140 кораби и плавателни съдове и над 10 000 военнослужещи. Ученията под общото ръководство на командващия руските военноморски сили Николай Евменов ще обхванат акваторията на моретата, прилежащи към руската територия, както и важни от оперативна гледна точка райони на Световния океан.

Източник: БТА

Related posts

Общински съвет – Карлово гласува как да се разпределят средствата за пострадалите от наводненията

admin

Прогноза за времето

admin

Три институции ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението

admin

Почитаме Св. Иван Рилски Чудотворец – закрилника на българския народ

admin

Румен Радев: Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява

admin

Дневен хороскоп за 24 февруари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment