04.03.2024
България

Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка

На 24 януари Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка.

Светицата решила да посвети живота си на Исус Христос, затова напуснала избягала от дома си. Установила се на остров Коа. Там тя наела бедна къща и помолила да я наричат Ксения (странница). По-късно била посветена за дякониса. Тя водила възвишен живот. Колкото била строга към себе си, толкова била милосърдна и нежна към своите сестри. Преп. Ксения Римлянка била дъщеря на сенатор и носила името Евсевия, което означавало „благочестива“. Нейните родители я сгодили за един сенатор.

На днешния ден Православната Църква почита паметта на и св. преподобни Филон, епископ Колпастийски; св. Македоний Сирийски и св. блажена Ксения Петербургска, юродива заради Христа. 

Иконата на св. блажена Ксения Петербургска е много мощна и помага на хората в беда! Ксения Петербургска е започнала да твори чудеса и да помага на хората, най-вече на жените още приживе.

След смъртта и параклиса над гроба и в Санкт Петербург станал място за поклонение на много хора и е такова и до днес. По молитвите на блаженната Ксения страдащите се изцелявали, в семействата наставал мир, а търсещите работа намирали най-подходящата за тях. На блаженната Ксения Петербургска се молят за омъжване, за здраве, за любов, за бременност, за деца и при всякакви тежки ситуации.

Имен ден празнуват Аксения, Аксиния, Ксения и Оксана.

Related posts

Експерт: Цената на бензина може да достигне и 3 лева

НСО с мерки за сигурност за церемонията за встъпване в длъжност на президента

Дани Тренчева

Прогноза за времето 27 декември 2021

Дани Тренчева

Дни преди 15 септември: 650 лева струва първият учебен ден

admin

Прогноза за времето 8 март 2022

Дани Тренчева

“Булгаргаз” с прогноза за цената на природния газ за април

Дани Тренчева

Leave a Comment