06.07.2022
България

Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка

На 24 януари Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка.

Светицата решила да посвети живота си на Исус Христос, затова напуснала избягала от дома си. Установила се на остров Коа. Там тя наела бедна къща и помолила да я наричат Ксения (странница). По-късно била посветена за дякониса. Тя водила възвишен живот. Колкото била строга към себе си, толкова била милосърдна и нежна към своите сестри. Преп. Ксения Римлянка била дъщеря на сенатор и носила името Евсевия, което означавало „благочестива“. Нейните родители я сгодили за един сенатор.

На днешния ден Православната Църква почита паметта на и св. преподобни Филон, епископ Колпастийски; св. Македоний Сирийски и св. блажена Ксения Петербургска, юродива заради Христа. 

Иконата на св. блажена Ксения Петербургска е много мощна и помага на хората в беда! Ксения Петербургска е започнала да твори чудеса и да помага на хората, най-вече на жените още приживе.

След смъртта и параклиса над гроба и в Санкт Петербург станал място за поклонение на много хора и е такова и до днес. По молитвите на блаженната Ксения страдащите се изцелявали, в семействата наставал мир, а търсещите работа намирали най-подходящата за тях. На блаженната Ксения Петербургска се молят за омъжване, за здраве, за любов, за бременност, за деца и при всякакви тежки ситуации.

Имен ден празнуват Аксения, Аксиния, Ксения и Оксана.

Related posts

НАП показа новите данъчни декларации

Дани Тренчева

Опожариха коли на мъж и жена, работили в пловдивския затвор

Дани Тренчева

Служебното правителството решава удължаване на извънредната епидемична обстановка

Дани Тренчева

Започва Коледният пост

Дани Тренчева

Комитова: Докладът за състоянието на АМ „Струма“ е готов

Дани Тренчева

Липсват повече от 300 хил. литра вина от данъчен склад

Дани Тренчева

Leave a Comment