23.03.2023
България

ЦИК ще може да съхранява машините и в частни помещения

Министерският съвет прие решение за определяне на условията и реда за съхраняването на устройствата за машинно гласуване.

Съгласно правителственото решение, за осигуряване произвеждането на всички видове избори, техническите устройства за машинно гласуване трябва да се съхраняват на подходящо място (складови помещения или подобни), отговарящо на общите условия за добра организация на подготовката, инсталирането, разпределението и транспортирането на машините, както и на специфичните изисквания за съхранението им (температура, площ, осветеност и др.), определени от ЦИК.

До осигуряването на подходящи помещения – държавна собственост, предназначени за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване, следва да се използват наети от Комисията помещения – частна собственост, отговарящи на съответните изисквания.

МВР ще осъществява външната охрана на помещенията, в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласуване. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласуване се упражнява от Централната избирателна комисия. Достъпът до помещенията се допуска само с разрешение на ЦИК.

Необходимите средства за 2021 г. за прилагането на акта ще бъдат предоставени по бюджета на Централната избирателна комисия за настоящата година с отделен акт на Министерския съвет. 

Related posts

Здравният министър с коментар ще отпадне ли зеленият сертификат

Дани Тренчева

Обнародваха решението за възможността за освобождаване на Иван Гешев

Дани Тренчева

Премиерът се срещна с „Възраждане”

Дани Тренчева

Започва изплащане на преизчислените пенсии и месечната добавка от 60 лв.

Дани Тренчева

МОН създаде онлайн каталог с над 10 500 безплатни електронни уроци

Дани Тренчева

Минеков: Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“

Дани Тренчева

Leave a Comment