30.09.2022
България

ЦИК ще може да съхранява машините и в частни помещения

Министерският съвет прие решение за определяне на условията и реда за съхраняването на устройствата за машинно гласуване.

Съгласно правителственото решение, за осигуряване произвеждането на всички видове избори, техническите устройства за машинно гласуване трябва да се съхраняват на подходящо място (складови помещения или подобни), отговарящо на общите условия за добра организация на подготовката, инсталирането, разпределението и транспортирането на машините, както и на специфичните изисквания за съхранението им (температура, площ, осветеност и др.), определени от ЦИК.

До осигуряването на подходящи помещения – държавна собственост, предназначени за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване, следва да се използват наети от Комисията помещения – частна собственост, отговарящи на съответните изисквания.

МВР ще осъществява външната охрана на помещенията, в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласуване. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласуване се упражнява от Централната избирателна комисия. Достъпът до помещенията се допуска само с разрешение на ЦИК.

Необходимите средства за 2021 г. за прилагането на акта ще бъдат предоставени по бюджета на Централната избирателна комисия за настоящата година с отделен акт на Министерския съвет. 

Related posts

Манолова: Първите 100 дни на правителството преминаха под знака на пълна безпомощност

Гроздан Караджов призова пътностроителните фирми да не спират ремонтите

Евгений Дайнов: От избори две в едно губят партиите с твърд и зависим електорат

admin

1652 са новите случаи на Covid-19 у нас

Дани Тренчева

За първи път в историята: Жена е избрана за председател на КС

Дани Тренчева

Илияна Йотова: Днес транспорт и екология в ЕС означават единствено сигурност

Leave a Comment