17.04.2024
България Политика

Христо Иванов: Това е най-добрият шанс за ефективно редовно правителство

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс, който България има за ефективно редовно правителство“. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред депутатите в парламента на извънредното заседание, на което трябва да се гласува проектокабинета „Петков“.

И допълни: „Подкрепяме предложеното споразумение, то позволява да се сформира мнозинство, което е структурирано около писмено споразумение, което позволява България да се управлява, без да зависи гласовете от ГЕРБ и ДПС. И е предпоставка в България да престанат да се реализират корупционни политики“.

„Това е възможност ние да имаме едно принципноразлично управление. То не гарантира това, но зависи от участниците в него“, каза още Иванов.

България има нужда от добро управление и съдебна реформа, каза още той. Иванов наблегна върху необходимостта от независим съд и съдебна реформа в България и заяви, че тя започва с оставката на Иван Гешев. Иванов се обърна към главния прокурор, който също е в пленарната зала: „Освободете България от себе си, освободете българските прокурори от себе си“, каза Иванов. 

Снимка: БТА

Related posts

МРРБ намалява скоростта на фаталния участък на АМ „Струма“

Дани Тренчева

НС прие решение България да окаже незабавна хуманитарна помощ на българи в Украйна

Дани Тренчева

До 120 см сняг в района на Банско, има опасност от лавини

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 21 декември 2021

Дани Тренчева

Зверска катастрофа с двама загинали край Шумен

admin

Христо Иванов: Няма промяна в позицията на ДБ за РС Македония

admin

Leave a Comment