07.06.2023
България Политика

Христо Иванов: Това е най-добрият шанс за ефективно редовно правителство

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс, който България има за ефективно редовно правителство“. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред депутатите в парламента на извънредното заседание, на което трябва да се гласува проектокабинета „Петков“.

И допълни: „Подкрепяме предложеното споразумение, то позволява да се сформира мнозинство, което е структурирано около писмено споразумение, което позволява България да се управлява, без да зависи гласовете от ГЕРБ и ДПС. И е предпоставка в България да престанат да се реализират корупционни политики“.

„Това е възможност ние да имаме едно принципноразлично управление. То не гарантира това, но зависи от участниците в него“, каза още Иванов.

България има нужда от добро управление и съдебна реформа, каза още той. Иванов наблегна върху необходимостта от независим съд и съдебна реформа в България и заяви, че тя започва с оставката на Иван Гешев. Иванов се обърна към главния прокурор, който също е в пленарната зала: „Освободете България от себе си, освободете българските прокурори от себе си“, каза Иванов. 

Снимка: БТА

Related posts

КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Дани Тренчева

БНБ за преобразуването на 2 от най-големите наши банки

admin

С минута мълчание започна заседанието на Министерския съвет

Дани Тренчева

Прогноза за времето 21 февруари 2022

Дани Тренчева

2 847 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Протестиращи срещу проектокабинета „Денков-Габриел“ пред Народното събрание

admin

Leave a Comment