28.03.2024
България Политика

Христо Иванов: Това е най-добрият шанс за ефективно редовно правителство

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс, който България има за ефективно редовно правителство“. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред депутатите в парламента на извънредното заседание, на което трябва да се гласува проектокабинета „Петков“.

И допълни: „Подкрепяме предложеното споразумение, то позволява да се сформира мнозинство, което е структурирано около писмено споразумение, което позволява България да се управлява, без да зависи гласовете от ГЕРБ и ДПС. И е предпоставка в България да престанат да се реализират корупционни политики“.

„Това е възможност ние да имаме едно принципноразлично управление. То не гарантира това, но зависи от участниците в него“, каза още Иванов.

България има нужда от добро управление и съдебна реформа, каза още той. Иванов наблегна върху необходимостта от независим съд и съдебна реформа в България и заяви, че тя започва с оставката на Иван Гешев. Иванов се обърна към главния прокурор, който също е в пленарната зала: „Освободете България от себе си, освободете българските прокурори от себе си“, каза Иванов. 

Снимка: БТА

Related posts

Откриха наркотици в спалното помещение на затвора в Бобов дол

СРЗИ: Проблемите със зелените сертификати са технически

Дани Тренчева

Христо Иванов: ГЕРБ не са партия, а кооперация за осигуряване на взаимна безнаказаност

ГДБОП арестува младеж заради Фейсбук коментари за трагедията на АМ „Струма“

Дани Тренчева

Парламентът прие на първо четене закриването на специализираното правосъдие

Кирил Петков след разпита: Разказах много подробно всичко, дадох същите сведения, както и първия път

Leave a Comment