12.08.2022
България Политика

Христо Иванов: Това е най-добрият шанс за ефективно редовно правителство

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс, който България има за ефективно редовно правителство“. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред депутатите в парламента на извънредното заседание, на което трябва да се гласува проектокабинета „Петков“.

И допълни: „Подкрепяме предложеното споразумение, то позволява да се сформира мнозинство, което е структурирано около писмено споразумение, което позволява България да се управлява, без да зависи гласовете от ГЕРБ и ДПС. И е предпоставка в България да престанат да се реализират корупционни политики“.

„Това е възможност ние да имаме едно принципноразлично управление. То не гарантира това, но зависи от участниците в него“, каза още Иванов.

България има нужда от добро управление и съдебна реформа, каза още той. Иванов наблегна върху необходимостта от независим съд и съдебна реформа в България и заяви, че тя започва с оставката на Иван Гешев. Иванов се обърна към главния прокурор, който също е в пленарната зала: „Освободете България от себе си, освободете българските прокурори от себе си“, каза Иванов. 

Снимка: БТА

Related posts

Тринайсет тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие

Природният газ поскъпва с близо 10% от 1 декември

Дани Тренчева

Искрен Митев от ПП: Мафията вече си няма държава

admin

10 151 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Здравният министър: Пречупихме вълната, която е най-тежката от досегашните

Дани Тренчева

Протестиращите шофьори поканиха депутатите от коалицията да се повозят с тях

admin

Leave a Comment