23.07.2024
България

Хаджигенов за „Досиетата Пандора”:Следващите имена ще бъдат свързани с ГЕРБ

„Сигурен съм, че следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ или ще бъдат пряко от ГЕРБ. Кой имаше възможност да краде през последните 12 години”, заяви в ефира на „Здравей, България” адвокат Николай Хаджигенов. Той обясни, че не е задължително присъствието ти в списък с офшорни форми да означава кражба. Но не е учуден, че името на Пеевски се е появило в списъка.

„Пеевски влезе в политиката с един стар автомобил и 3000 лв. Няколко години по-късно стана мултимилиардер. Няма свинщина в България през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевскии пряко или косвено вътре. В това няма изненада. Очаквам да излязат още имена и то конкретно на политици или на хора, свързани с политиката. Изявлението му до медиите беше защитна реч”, смята Хаджигенов. Той посочи, че по закон трябва да се декларира абсолютно цялото имущество.

„Ако някой се чуди защо Цацаров от главен прокурор стана шеф на КПКОНПИ, ето за това. Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха, като Иван Гешев. Сега ръководството на НАП и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отказвам да го коментирам, докато Цацаров е там. Очаквам покрай „Пандора” много нарушения да излязат на бял свят. Имайте предвид, че „Магнитски” отвори Кутията на Пандора”, каза още адвокатът и политик.

Според него досега ДАНС и Финансовото разузнаване не са работили. Той даде пример с Васил Божков, който е теглил милиони от собствените си сметки, а институциите не са разбирали.

Хаджигенов посочи, че ще се съгласи на коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната”, ако в него частта за правосъдието е такава, каквато от „Изправи се БГ! Ние идваме!” смятат за правилна. Относно кандидатите за президент, той обясни, че решение ще бъде взето до края на седмицата след анализ. Според него Румен Радев е допуснал грешка с указа на Гешев. Въпреки това ще избере между Радев и Лозан Панов, но само ако има дебат между двамата. При липсва на такъв, Хаджигенов може би няма да гласува на изборите.

Related posts

Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине

Петър Петров

Прокурори от ВСС с второ предложение за отстраняване на Гешев

admin

ГЕРБ-СДС няма да реализират проучвателния мандат за правителство

admin

Десислава Атанасова скочи на „Промяната“: Пълен провал в публичните финанси!

admin

Над 35 000 безработни младежи започнаха работа през 2021 г.

Дани Тренчева

Граничният полицай е убит след престрелка с мигранти, които избягали в Турция

admin

Leave a Comment