24.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Футболист, културист и състезател по сумо и борба с ценни съвети към учениците от Симитли по повод Деня на българския спорт

Футболистът Радослав Кирилов, настоящ играч на „Славия“ и Националния отбор на България, родом от Симитли, професионалният културист от село Полето Владимир Димитров и бившият състезател по борба, настоящ сумист, от село Полена Иван Благоев бяха тазгодишните специални гости на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, а поводът – Международния ден на предизвикателствата и Деня на българския спорт.

Тримата изявени спортисти от община Симитли, които не веднъж са прославяли родния град, село и община на различни национални, регионални и световни спортни форуми и състезания, станаха част от спортния полуден на учениците, като се обединиха около едно общо послание – спортът изисква отдаденост, труд, дисциплина и много лишения, но също така няма по – хубав момент от това да видиш как българското знаме се издига, а националния химн на България звучи в твоя чест.

Учениците от своя страна имаха възможността не само да се запознаят със своите идоли и примери, които искат да следват в областта на спорта, но и да получат от тях ценни съвети за бъдещата им спортна кариера, ако решат да се занимават с това професионално.

Радослав Кирилов, Владимир Димитров и Иван Благоев отделиха от личното си време, за да разговарят с децата, да се снимат с тях, дори да им покажат по нещо от спортовете, които практикуват. За целта всеки от тях проведе демонстрация пред учениците в специални кътове, обособени за това.

С това обаче не се изчерпаха събитията по повод Деня на спорта. Празникът започна с оспорвана футболна среща между кметове на кметства и общински съветници срещу учители и шофьори от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Първоначално съдийството в срещата бе поверено на зам.-директора Дафков, но след това щафетата пое общинският кмет Апостол Апостолов.

След оспорвани две полувремена и равенство в края на мача се стигна до дузпи, в които с минимална преднина пред противника победиха отбора на кметовете на кметства и общинските съветници. Те бяха наградени с купа, а отличието бе връчено от кмета Апостол Апостолов и директорът на училището Таня Янкова.

Председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров също се включи във футболната среща в отбора на кметовете и общинските съветници, макар до преди няколко години да е бил възпитаник на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли.

Спортният празник продължи с баскетбол, волейбол, надбягвания и други интересни мероприятия, а децата на Симитли отправиха едно важно послание към всички техни връстници и всички възрастни – „Спортът е здраве! Спортувайте!“

Related posts

Мащабна акция за 3 кубика съчки в благоевградското село Рилци

admin

Отбелязваме 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония

admin

Окончателно: ВАС спря процедурата за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ключова улица в Благоевград

admin

Александър Тасев от Симитли – сред 7-те българи на Световното първенство по мотокрос за юноши в Румъния

admin

Част от улиците в Симитли остават без вода. Вижте кога!

admin

Мъгла на АМ „Струма“ в района на Струмяни и Сандански

Дани Тренчева

Leave a Comment