03.12.2023
Covid-19 Свят

Фалшиви COVID сертификати от България плъзнаха из Гърция

Без да се налага ваксиниране, срещу 300 евро в Гърция може да бъде придобит ваксинационен сертификат от България. Това разказва в свой репортаж гръцката държавна телевизия ЕРТ. Материалът е посветен на начина, по който действат предполагаеми български измамници, които пласират на гръцкия пазар сертификати за ваксинация срещу COVID-19 от България.

България чупи всички отрицателни рекорди по смъртност в ЕС и регистрира четирицифрен брой случаи на COVID-19 дневно. Същевременно все повече стават обвиненията, че семейни лекари издават сертификати, без обаче да поставят съответните дози от ваксините, се казва още в репортажа.

Припомня се, че в България ваксинациите се извършват от семейните лекари извън контролирана среда, т.е. насаме с пациента, за разлика от ваксинационните центрове, където това се прави в присъствието на 6-7 души. Това изглежда, че дава възможност за търговия със сертификати без действителна ваксинация, коментира телевизионният канал.

Според твърденията на „посредника“, излъчени от ЕРТ, срещу 300 евро и кратко посещение в София всеки може да се снабди с европейски ваксинационен сертификат.

Гръцките власти казват, че внимателно наблюдават ваксинираните гърци с постоянен адрес в Гърция, които представят сертификати от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са предвидени сериозни наказателни и финансови санкции за незаконни действия, свързани с тестването и ваксинирането.

Източник: БТА

Related posts

Гърция регистрира 2 случая на нов подвариант на Омикрон

Дани Тренчева

Пътуваме в Турция само с лична карта

admin

Турция обвини Гърция в насилие над мигранти

Дани Тренчева

Реакцията на света след решението на Москва

Дани Тренчева

Отбелязваме Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените

Дани Тренчева

В Благоевград вече върлува „Делта плюс” вариантът

Дани Тренчева

Leave a Comment