30.09.2022
Covid-19 Свят

Фалшиви COVID сертификати от България плъзнаха из Гърция

Без да се налага ваксиниране, срещу 300 евро в Гърция може да бъде придобит ваксинационен сертификат от България. Това разказва в свой репортаж гръцката държавна телевизия ЕРТ. Материалът е посветен на начина, по който действат предполагаеми български измамници, които пласират на гръцкия пазар сертификати за ваксинация срещу COVID-19 от България.

България чупи всички отрицателни рекорди по смъртност в ЕС и регистрира четирицифрен брой случаи на COVID-19 дневно. Същевременно все повече стават обвиненията, че семейни лекари издават сертификати, без обаче да поставят съответните дози от ваксините, се казва още в репортажа.

Припомня се, че в България ваксинациите се извършват от семейните лекари извън контролирана среда, т.е. насаме с пациента, за разлика от ваксинационните центрове, където това се прави в присъствието на 6-7 души. Това изглежда, че дава възможност за търговия със сертификати без действителна ваксинация, коментира телевизионният канал.

Според твърденията на „посредника“, излъчени от ЕРТ, срещу 300 евро и кратко посещение в София всеки може да се снабди с европейски ваксинационен сертификат.

Гръцките власти казват, че внимателно наблюдават ваксинираните гърци с постоянен адрес в Гърция, които представят сертификати от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са предвидени сериозни наказателни и финансови санкции за незаконни действия, свързани с тестването и ваксинирането.

Източник: БТА

Related posts

U.N. Palestinian Agency Will Trim 267 Jobs, Citing U.S. Funding Cut

admin

10 160 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

МОН уточни кои деца няма да бъдат тествани за коронавирус

Дани Тренчева

Публикуваха първо изображение на Омикрон

Дани Тренчева

СЗО одобри индийската ваксина Covaxin

Дани Тренчева

СЗО: Прекомерна употреба на антибиотици в България

Дани Тренчева

Leave a Comment