20.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Факултетът по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция „Образование без граници – реалности и перспективи“, която се проведе онлайн  в платформата „BigBlueButton“.

Научният форум бе открит от декана на факултета доц. д-р Янка Стоименова.

„Всички ние имаме пълно основание да се гордеем, че сме част от Факултета по педагогика при Югозападния университет „Неофит Рилски“ – факултет с 45-годишна история, факултет, от който се полагат основите на Югозападния университет „Неофит Рилски“, факултет с най-дългогодишни традиции при подготовката на детски и начални учители, факултет, национално разпознаваем в страната и чужбина“, каза в приветствието си доц. Стоименова. Тя отбеляза, че випускниците на факултета са признати педагогически специалисти на национално равнище и в съвременните условия имат значим принос в динамичното социално-икономическо развитие на страната ни.

Приветствие от името на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев.

„Използвам възможността да Ви поздравя за неуморния труд, който полагате в името на младите хора, избрали да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Вие сте тези, които ги вдъхновявате и им предавате онази любов към знанието, която ще ги води напред по време на целия им професионален път. Вашите усилия и професионализъм са гаранция те да бъдат знаещи, можещи и подготвени за предизвикателствата на времето. Нека личният Ви пример все така насърчава студентите да следват и постигат мечтите си“, се отбелязва в поздравителния адрес.

Поздрав към участниците в конференцията отправи и заместник-ректорът по образователните дейности на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан.

В международната конференция, която се проведе в рамките на два дни, участваха учени от България, Италия, Русия, Чехия, Северна Македония, Гърция и Албания. Те представиха разнообразни теми, сред които „Дигитализация на образованието“, „Персонализиране на обучението – съвременното предизвикателство пред подготовката на учителите“, „Предучилищната педагогика в отговор на новите детски потребности“, „Новата философия на образованието“, „Иновации и стандарти в предучилищната педагогика – приносите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, „Социалната интеграция на децата чрез спорта“ и др.

По време на форума бе представен филм „Към върховете на образованието“, проследяващ историята на Факултета по педагогика от основаването му до днес.

Related posts

Община Симитли събира кандидатури  „Спортист на годината“ за 2022 година

admin

Под 1000 на 100 хил. души е заболеваемостта от COVID – 19 на 14-дневна база в Благоевградска област

Дани Тренчева

Въведена е временна организация на движението по ПП1 Е -79 между Железница и Симитли заради катастрофа

Арестуваха мъж от Разлог за кражба на риба от рибарник

Разлог отбеляза 185 години от рождението на Васил Левски

admin

Кметът на Община Симитли: Честит празник, студенти!

admin

Leave a Comment