02.02.2023
Пулсът на Югозапада

Училището в село Долно Осеново вече има участник в регионалния кръг на Spelling Bee

ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ вече има участник в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 

Микаела Въгленова се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 22.02.2022 г. в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски, село Долно Осеново, общ. Симитли, обл. Благоевград. 

Микаела Въгленова спелува правилно думата „broccoli“ и победи Нели Въгленова, която остана втора. Шампионът има право да участва на регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the obvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Related posts

Селата Полена и Железница осъмнаха с първомартенска премяна

Дани Тренчева

Епидемичната обстановка за област Благоевград

Дани Тренчева

Благоевградчани – противници на мерките на МЗ, въпреки това, нараства броя на желаещите да се ваксинират

Дани Тренчева

Баба Марта закичи служителите в Общинска администрация – Симитли и граждани с красиви мартеници

Дани Тренчева

Община Банско получи кристалния приз за добро управление

admin

33-годишният Ивайло Михайлов извади Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

admin

Leave a Comment