25.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Укрепват довеждащия газопровод за Благоевград в района на поддалия мост

Предстои да бъде укрепена тръбата на довеждащия газопровод за Благоевград, беше посочено на извънредно заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, свикан днес от областния управител Николай Шушков.

На срещата е взето решение във връзка с аварийната ситуация да се извърши укрепване на самата тръба, която ще бъде закрепена за моста, каза пред медии Борис Николов – управител на инженерингово дъщерно дружество на „Аресгаз“.

Припомняме, че преди седмица се извърши аварийно спиране на газоподаването за Благоевград поради дейности по укрепване на тръбата. Спирането се наложи след поддаване на моста на Покровнишко шосе край Благоевград, успоредно на който минава тя, след проливните дъждове в района от 11 и 12 декември.

На този етап предстои да се укрепи тръбата до вземане на крайно решение какво ще се случва с моста, посочи Борис Николов. Самото укрепване ще се извърши в рамките на няколко дни, а през този период газоподаването към града ще продължи. Възможни са преустановявания на газоподаването, но само в рамките на няколко часа, увери Николов.

„Все още не е ясна съдбата на моста, който е една от основните връзки на града с няколко околни села. Преди дни е извършен обстоен преглед на състоянието на съоръжението от комисия от Института по пътища и мостове“, каза пред журналисти директорът на Областно пътно управление – Благоевград /ОПУ/ Иван Кунев. По думите му вариантите са два – да се направи ремонт на съоръжението или да се изгради ново. Настояването на ОПУ е да се направи ново съоръжение, тъй като мостът е строен през 60-те години на миналия век, посочи Кунев.

Предстои да стане ясно дали сегашният мост ще се ремонтира или ще се изгради изцяло ново съоръжение. Кунев обаче не се ангажира с точен срок за укрепване на моста или изграждане на нов. Евентуални действия може да се очакват след пролетното пълноводие, посочи директорът на ОПУ – Благоевград.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов издаде заповед, с която се забранява преминаването по пътя Полена – Сушица

Дани Тренчева

Двойно убийство в Благовград тази нощ

admin

Мъгла на АМ „Струма“ в района на Струмяни и Сандански

Дани Тренчева

Oставиха в ареста мъж от Северна Македония, шофирал с 3,33 промила алкохол

Дани Тренчева

Пътищата в област Благоевград са проходими

Дани Тренчева

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

Leave a Comment