26.05.2024
112 България

Трагедията на „Струма”: Румен Радев се срещна със Зоран Заев

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала „Струма“, при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които се срещнаха днес.

Румен Радев изрази съболезнования на Зоран Заев за десетките жертви при автомобилната катастрофа, а министър-председателят на Република Северна Македония изказа съболезнования на българския държавен глава за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, при който загинаха 9 души.

България е предприела своевременни действия за изясняване на причините за пътнотранспортния инцидент на автомагистрала „Струма“, за идентификация на загиналите, за оказване на помощ и за лечението на пострадалите, разчита на подкрепата на институциите в югозападната ни съседка и е готова да им предостави цялата информация по случая, беше подчертано по време на срещата.

Related posts

Гешев към ВСС: Разгледайте предложението за освобождаването ми, за да защитя честта си

Дани Тренчева

МОН получи 700 000 теста за COVID-19

Дани Тренчева

ББР с нова програма за 60 млн. в подкрепа на туризма

Дани Тренчева

Нова среща между синдиката на служителите в МВР и властта

Дани Тренчева

Млада шофьорка предизвика ПТП и пострада

admin

Пребиха шефа на “Общинската полиция” – Разлог Методи Колев, нападателите задържани

Дани Тренчева

Leave a Comment