23.01.2022
112 България

Трагедията на „Струма”: Румен Радев се срещна със Зоран Заев

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала „Струма“, при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които се срещнаха днес.

Румен Радев изрази съболезнования на Зоран Заев за десетките жертви при автомобилната катастрофа, а министър-председателят на Република Северна Македония изказа съболезнования на българския държавен глава за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, при който загинаха 9 души.

България е предприела своевременни действия за изясняване на причините за пътнотранспортния инцидент на автомагистрала „Струма“, за идентификация на загиналите, за оказване на помощ и за лечението на пострадалите, разчита на подкрепата на институциите в югозападната ни съседка и е готова да им предостави цялата информация по случая, беше подчертано по време на срещата.

Related posts

Проф. Виолета Йотова: Изолацията се отразява изключително вредно на децата

Дани Тренчева

Природният газ поскъпва с близо 10% от 1 декември

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 9 декември 2021

Дани Тренчева

Инспектори на НАП започват проверки за ДДС злоупотреби

Дани Тренчева

Бабинден е – отбелязваме Деня на родилната помощ

Дани Тренчева

Позицията на България към преговорния процес с Република Северна Македония се запазва, заяви премиерът Кирил Петков

Дани Тренчева

Leave a Comment