16.06.2024
Без категория България

Такситата в Пловдив с по-високи цени

Такситата в Пловдив вдигнаха цените на километър пробег и началната такса с 10 ст. Така новите тарифи стават 1,09 на км през деня и 1,19 през нощта, стартовата цена вече е съответно 1,95 и 2,05.

Връща се и забравената от години такса за повикване, тя ще е 25 ст. Тази сума се начислява от водача на колата като добавка, ако човек махне на таксито на улицата, няма да дължи 25 ст. Непроменена остава само таксата за престой – 30 ст. на минута.

„Нали знаете, че сме с нови тарифи. Цените на горивата се успокоиха, но всички останало поскъпва – части, масла и т. н. „, обясни на репортер на „24 часа“ таксиметров шофьор от една от големите фирми. Новите цени са въведени от всички основни компании на пазара в Пловдив. „Има и солови играчи, които си карат по собствени тарифи, онзи ден клиенти ми се оплакаха, че са им взели 40 лв. от „Тримонциум“ до мола на Братската могила. Цената на този курс е не повече от 7-8 лв.“, добави таксиджията.

В последните години такситата в Пловдив намаляха и собено при лошо време клиентите трудно намират коли, така че едва ли може да се очаква драстичен отлив заради новите цени, предава „24 часа“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Георги Семерджиев отива на съд по четири обвинения

admin

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Дани Тренчева

Прогноза за времето 23 декември 2021

Дани Тренчева

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

admin

Хороскоп за 17 ноември: Прекрасен ден за 2 зодии

admin

Leave a Comment