14.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

По предложение на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, местните парламентаристи гласуваха „За“ смяна на управителя на СБАЛО „Св. Мина“. За  вр.и.д. е определен д-р Теодор Велчев.

Досегашен ръководител на лечебното заведение бе д-р Георги Георгиев, чиито мандат е изтекъл. През 2015 година с Решение на ОбС – Благоевград, д-р Георгиев е избран за управител на онкоболницата в областния град за срок от три години. През м. март 2019 година, договорът на досегашния ръководител на СБАЛО „Св. Мина“ е подновен за срок от още три години.

Приетото предложенито от кмета Стоянов е във връзка с изтеклия договор на Георги Георгиев.

СБАЛО „Св. Мина“ изцяло ще запази дейността. Същата ще бъде постепенно надграждана с отделения по хирургия, кардиология и др. Целта е да бъдат създадени условия за повишаване качеството на лечение в СБАЛО от една страна, а от друга да се постигне и по-голяма финансова стабилност на болницата. „Лечебното заведение няма да бъде многопрофилно, а специализирано“, увери кметът Стоянов.

Related posts

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе студентска и докторантска научна сесия, посветена на 45-годишнината от основаването на университета

Дани Тренчева

„Български възход“ регистрира листата си с кандидат-депутатите за 1 МИР – Благоевград

admin

Засилен е трафикът на границата с Гърция

admin

Зимата напомни за себе си: Семково побеля

admin

Няма загинали при катастрофи в Кресненското дефиле след въвеждане на ограниченията

admin

Дванадесетокласници от училището в Симитли с мил жест към класния си ръководител по повод 8-ми март и предстоящия им абитуриентски бал

Дани Тренчева

Leave a Comment