24.04.2024
Пулсът на Югозапада

С високотехнологичен апарат за кожни карциноми и хронични възпалителни процеси на опорно-двигателната система лекуват пациенти от България и Македония в СБАЛО „Св. Мина“

Медиците от Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“ прилагат лечение на пациенти от различни точки на България и Македония с високотехнологичен апарат за кожни карциноми и хронични възпалителни и дегенеративни процеси на опорно-двигателната система. Той е предназначен за повърхностна и полудълбока рентгенова терапия и е единствен по рода си за цяла Югозападна България.

Основното му предназначение е за лечение на всички видове кожен рак и кожни метастази, с изключение на малигнен меланом на кожата.

Чрез терапия с апарата успешно се лекуват и пациенти с шипове на пети, артрозни промени на коляното, рамото и по малките стави, бурсит, тендовагинит, плексит, деформации на пръстите, келоиди, циреи, околонокътни възпаления, локално следоперативно възпаление, фурункули, анастомозити, както и много други неонкологични заболявания, разчитайки на аналгетичен, противовъзпалителен, противооточен и десенсибилизиращ ефект на йонизиращите лъчения.

Резултатите показват, че гореизброени неонкологични заболявания се повлияват много добре от лъчелечението с ниски дози и имат много добър и траен обезболяващ ефект върху пациентите.

Пациентите имат възможност за лечение с апарата по клинична пътека, в случай че са здравноосигурени.

За насрочване на дати за терапиите е необходимо да имат Направление №7, амбулаторен лист и рентгенова снимка с разчитане от специалист с подпис и печат.

Related posts

Кукерите от Крупник оживиха селото и напомниха, че Сурва идва

Дани Тренчева

Без „СИНЯ ЗОНА“ на 24, 25 и 26 декември в Сандански!

Дани Тренчева

Прокуратурата ще разследва кой е виновен за счупеното краче на бебето, лекувано за жълтеница в Благоевград

admin

Любица Ортомарова и Виктория Маламова са първенците в коледното състезание по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) и „Литекс“ играят в събота

admin

Община Благоевград губи още 0,5 млн. лв. по проект, реализиран от екипа „Камбитов”

admin

Leave a Comment