21.01.2022
112 Свят

Снежна блокада в Япония, хиляди са без ток

Силен снеговалеж причини днес задръствания, отмяна на полети и нарушения в движението на влаковете в Централна и Западна Япония, тъй като на много места паднаха рекордни количества валежи, предаде Франс прес. Около 1500 домакинства останаха днес без електричество, съобщи електроразпределителната компания „Кансай илектрик пауър“.

За момента няма съобщения за пострадали, свързани с метеорологичните условия, обяви тази сутрин говорителят на японското правителство Хирокацу Мацуно, но отбеляза, че се налага всички да са по-предпазливи. Очаква се снеговалежът да се засили до утре, особено в районите по крайбрежието на Японско море.

Движението по важна пътна артерия в префектура Шига, съседна на Киото, беше нарушено поради заседнали превозни средства, каза правителственият говорител. Инцидентът бил предизвикан от камион, който се подхлъзнал на пътя близо до град Хиконе.

Там за денонощие са паднали 68 сантиметра сняг, което е 30 пъти повече от нормалното за сезона, според обществената телевизия Ен Ейч Кей. В Шига около 200 пътници са били принудени да прекарат изминалата нощ в няколко блокирани влака.

Към 130 вътрешни полета също са били отменени вчера заради снега, предаде информационната агенция Джиджи прес. Още 50 полета са отменени днес, информира Ен Ейч Кей.

Източник: БТА

Related posts

Санкционират презапасяването със стоки в Турция

Дани Тренчева

Забраняват алкохола в заведенията в Норвегия по време на празниците

Дани Тренчева

Дете пострада при катастрофа в София

Дани Тренчева

Тежка катастрофа затвори пътя София – Варна край Омуртаг

Дани Тренчева

Обявиха тридневен траур в РС Македония

Дани Тренчева

COVID-19: Германия въвежда нови правила за карантинираните

Дани Тренчева

Leave a Comment