02.12.2023
112 България

След жестокото убийство в Тервел: Бившият съпруг на жертвата имал забрана да я доближава

Събраните данни към момента сочат, че 51-годишният строител Фаредин Мемиш Ахмед стои зад убийството на бившата си съпруга, което потресе Тервел. Тялото на жената било открито от минувачи рано сутринта във вторник, съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Мъжът, който се е укрил е издирван за престъплението. Спрямо Мехмед е имало издадена ограничителна заповед през 2017 г., а за нарушаването й той е бил санкциониран с глоба.

Преди да намери смъртта си 45-годишната жертва и бившия й мъж имали два разговора. След което двамата се срещнали на ул. „Черно море“. Там между екссъпрузите избухнал скандал, който според разследващите е довел до убийството. Жертвата е била пребита до смърт. По неофициална информация жената е убита с камък. Няколко минути по-късно минувачи подават сигнал, че на улицата лежи труп.

На изходите на Тервел и Добрич са поставени полицейски КПП-та, а влизането и излизането става с пропускателен режим. Такива има и във Варна.

„Към настоящия момент се извършват редица оперативно-издирвателни мероприятия. Ангажирани са криминалната служба от ОД на МВР, наред с другите оперативни работници от РУ на МВР -Тервел. В помощ на местната полиция е и контингент от Жандармерията във Варна. Провеждат се заградителни мероприятия“, съобщи още прокурор Бухчев.

От думите му стана ясно още, че има и видеозаписи на движението на бившите съпрузи малко преди убийството. „Престъплението е извършено с особена жестокост“, каза още окръжният прокурор.

Фаредин Мемиш Ахмед е строителен работник на повикване. Има присъди отпреди 1995 година.

Наказанието е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Започват засилени проверки на обектите, предлагащи риба за Никулден

Дани Тренчева

МОН уточни кои деца няма да бъдат тествани за коронавирус

Дани Тренчева

Пътните строители пред НС: Не искаме да ходим да берем ягоди! Платете ни!

Янев и Заев: Трагедиите са общи. И в добро, и в лошо сме заедно

Дани Тренчева

Цените на хранителните продукти се повишават: Сиренето гони 20 лв., маслото 30 за килограм

admin

Цената на бензина и дизела се вдигат

admin

Leave a Comment